Gå til sidens hovedinnhold

Vil ikke ha uverdig bruk av byvåpenet

Artikkelen er over 10 år gammel

Symbolverdien må ikke svekkes, sier kommunalsjefen om kumlokk-saken.

Onsdag skrev ha-halden.no om kommunikasjonsrådgiver Jarle Aabø som først ble nektet å bruke byvåpnet på sin Facebook-side, men nylig har fått tillatelse til å bruke et bilde av et kumlokk med byvåpenet på.

Aabø synes Halden kommunes regler er firkantede og latterlige. Det er ikke kommunalsjef Åsmund Bråtekas enig i.

Les også: Har fått kommunal kumlokk-tillatelse

God humor

– Jeg synes han har god humor og er kreativ når han utfordrer kommunen på om det er greit at han bruker et kumlokk som er preget med byvåpenet, istedenfor selve byvåpenet. Aabø synes byvåpenet bør slippes til fri bruk. Det synet deler ikke kommunen, sier Bråtekas.

Han legger til at kommunens standpunkt har sin bakgrunn i erfaringer som er gjort, med at det tidligere er benyttet i sammenhenger som ikke er byvåpenet verdig.

Symbolverdien

Bråtekas opplyser at kommunestyret har vedtatt et regelverk som blant annet er bestemmende for bruken. Han sier også at alle andre kommuner i Norge også tar bruken av byvåpen på alvor.

– Det ser ut til at Jarle Aabø ønsker å gjøre saken til en farse. Det er også helt greit å mene at saken best hører hjemme på en revyscene. Jeg ville sikkert ledd godt selv, men jeg tror det er fornuftig å reflektere litt over viktigheten ved at bruk av byvåpenet er omgitt av noen regler, slik at symbolverdien ikke svekkes, mener kommunalsjefen.