Vil at toget stopper på Kornsjø

Berit Olsen, Anita Hetle med hunden Wanda og Gitte Romøren håper at NSB vil lytte til Kornsjø-folket og la toget stoppe for av- og påstigning ved behov.

Berit Olsen, Anita Hetle med hunden Wanda og Gitte Romøren håper at NSB vil lytte til Kornsjø-folket og la toget stoppe for av- og påstigning ved behov. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

I regi av velforeningen på Kornsjø er det satt i gang en underskriftskampanje for å få toget til å stoppe på nedlagte Kornsjø stasjon ved behov.

DEL

– Dette gjøres andre steder, hvorfor ikke her, spør lederen av velforeningen, Berit Olsen.

Kornsjø stasjon skriver seg tilbake til 1879, men i 1965 stoppet lokaltrafikken mellom Halden og Kornsjø. Utenlandstogene stoppet på stasjonen frem til 1999. Det betyr at det ikke er noen stoppesteder på en strekning fra Halden til Ed på rundt seks mil.

100 navn

– Flere jernbanestrekninger har det slik at toget stopper for av- og påstigning ved behov. Gjennom Kornsjø er også hastigheten toget kjører på så vidt lav at det ikke skulle by på særlige problemer. Vi har ikke markedsført aksjonen enda – men har lagt ut en underskriftsbok på Kornsjø Landhandleri som allerede teller over 100 navn, sier Berit Olsen.

Fin bygning

Kornsjø stasjon ble opprinnelig oppført i treverk, tegnet av arkitekt Blix i 1879.

Stasjonsbygningen brant ned i 1898, og nåværende bygning i mur ble reist i år 1900, tegnet av jernbanens egen arkitekt Paal Due.

Bygningen ble fredet i 2001.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags