- Vi vil alltid bli bedre

- Det er godt mulig at vi må bli enda mere synlige. Det står flere skilt rundt omkring i sentrum, men vi kan sikkert bli enda tydligere. Vi vil jo at folk skal finne oss, sier turistsjef Liv Lindskog.

- Det er godt mulig at vi må bli enda mere synlige. Det står flere skilt rundt omkring i sentrum, men vi kan sikkert bli enda tydligere. Vi vil jo at folk skal finne oss, sier turistsjef Liv Lindskog. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

En turist i Halden skrev et leserbrev om at det er vanskelig å finne informasjon om severdigheter i Halden.

DEL

Turistsjef Liv Lindskog er ikke helt enig i kritikken, men sier at man det alltid er rom for forbedringer.

"Famlet i blinde"

Turisten skrev blant annet:

"Jeg var (sammen med ei venninne) turist i Halden helga 15. – 17. august. Det ble en «famling» nesten i blinde for å finne stedene som var interessante.

Fikk et blad «Halden» på Turistkontoret som sa litt, men altfor lite eller ingenting om mange ting."

Les hele leserbrevet her: - Vi famlet i blinde som turister i Halden

Om Park hotell

Et eksempel på noe vedkommende synes var rart var at hotellet de bodde på, Park hotell, ikke var omtalt i brosjyren om "Halden" som de fikk utdelt på Turistkontoret.

- Akkurat det er det veldig enkelt å forklare. Vi er avhengig av å få annonser for å finansiert denne brosjyren og Park hotell har valgt å ikke annonsere. Så det er et finansielt spørsmål, men vi informerer selvsagt om Park hotell uansett, men ikke i brosjyren, forklarer Lindskog.

Turisten synes også at det var lite informasjon å finne om Rødsberget og de ulike skulpturene som står rundt omkring i byen vår.

Om skulpturer

- Det får vi skrive oss bak øret, når vi avgjør hva som skal være med i brosjyren, men jeg har ikke opplevd at det er så veldig stor etterspørsel etter akkurat det. Men Halden Kunstforening har faktisk utgitt en brosjyre om alle skulpturene. Den hadde vi til utdeling tidligere, men nå er det nesten ingen igjen.

Så det hadde kanskje vært en tanke for kunstforeningen å trykke opp et nytt eksemplar? Den ble utgitt i 2005, sier Lindskog etter å ha sjekket omslaget.

Hun oppforderer alle som har trykksaker eller annen informasjon om arrangementer om å ta kontakt.

- Spør oss!

- Vi har jo masse her allerede, men vi vil gjerne ha mer. For eksempel har vi til utdeling brosjyrer med forslag til turer. For eksempel "Empirebyen Halden", hvor det er et turforslag i sentrum, hvor en kan få med seg de flotteste bygningene i Empirestil.

- Hvis man stikker inn å tar en prat med oss, så vet vi mye om det meste, og vi hjelper gjerne turistene med å finne informasjon. Døra vår er åpen og vi er bare glade for å hjelpe, sier Lindskog.

- Vi vil at folk skal finne oss

I kommentarfeltet på saken på facebook er det noen som mener at turistkontoret ikke er så lett å finne?

- Det er godt mulig at vi må bli enda mere synlige. Det står flere skilt rundt omkring i sentrum, men vi kan sikkert bli enda tydligere. Vi vil jo at folk skal finne oss.

- Vi kan sikkert også bli flinkere til å snakke sammen om alt som skjer i byen vår. Det er mye, og det er veldig moro.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken