– Det var en helt fantastisk og magisk kveld! Slik ordlegger Britt Solbjørg Hammerstad etter lørdagens flotte innflyttingsfest på Veden hovedgård i Tistedal.

– Bøndene flytter inn på herregården

Sammen med mannen Thor Egil Hammerstad har hun kjøpt og flyttet inn på Veden, og lørdag ble dette feiret med en skikkelig innflyttingsfest.

– Både mannen min og jeg er oppvokst på småbruk, han i Skjeberg og jeg i Berg, og nå syntes vi det var riktig å markere at bøndene flytter inn på herregården, ler Britt Solbjørg Hammerstad.

Temaet for festen var 1700-tallet, både når det gjelder klesdrakt og mat.

– Vi hadde lunsj klokka 16, og da spiste vi 1700-tallsmat – uten bestikk. Middagen var klokka 20, og det var godt med mat og drikke til alle. Hele gården var full av fine og snille mennesker – det var rett og slett helt fantastisk! Forteller Britt Solbjørg Hammerstad.

Bildeserie

Bilder: Innflyttingsfest på Veden

 

Omvisning og foredrag

Festen startet med at gjestene møttes utenfor Tistedal skole. Anført av Frelsesarmeens Hornorkester gikk de i tog fra skolen og opp til Veden, hvor vertskapet tok dem imot. Frelsesarmeens Hornorkester holdt en flott konsert i det fine været.

Thor Egil Hammerstad spøkte med gjestene at de var lurt opp i stry.

– Egentlig er dere invitert til dugnad! Det er bare å begynne å luke, spøkte han til stor latter fra gjestene på tunet.

 

– Vi hadde også en omvisning i området med foredrag av Svein Norheim, som kjenner mye av historien her i området. Dette var en gave fra et par som var på festen, forteller Britt Solbjørg Hammerstad.

 

I samlet flott spaserte følget til Borgfoss og videre bort til Løken, gjennom Vadet og opp til veden igjen. Flere steder underveis fikk de høre om stedets historie. I og med at det var tre generasjoner med på festen, var det ikke alle som klarte å være med på hele turen.

– Et band fra Sandefjord som spiller franskinspirert musikk, svigersønnen vår er med her, underholdt om kvelden. Det var en magisk kveld på alle måter, sier Britt Solbjørg Hammerstad til HA.

– Veldig trivelig å bli invitert

Marianne Møgdal Molteberg og Lise Aam var sammen med mennene sine invitert til festen.

– Det er veldig trivelig å bli invitert. En flott dag å ha innflyttingsfest, sier Marianne Møgdal Holteberg.

– Kjenner dere alle her?

– Nei. Det er noen kjente ansikter, men her er det en god del som vi aldri har møtt før, forteller Lise Aam.