De siste dagene har Kong Vinter meldt sin ankomst med både kuldegrader og litt snø.

Vind og regn utover natten

I løpet av natt til tirsdag kommer et væromslag og tar med seg den spede vinteren ned i sluk og avløp.

- Det blir økende vind og regn utover kvelden og natt til tirsdag, forteller vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk Institutt.

Væromslaget begynner som snøfnugg, men går fort over til regn, og det skal vare mesteparten av morgendagen.

Kan bli glatt

- I takt med vind og regn stiger også temperaturen. På det meste får vi seks plussgrader på tirsdag, sier Moxnes.

Hun antar at veiene kan være glatte i et par timers tid før morgenrushet setter inn, og det er derfor håp om å unngå veikaos i trafikken.

- Det er ikke snakk om store nedbørsmengder, og asfalten holder ikke lenge nok på kulda til at det blir noe stort problem, forklarer meteorologen.

Opp og ned i temperatur

Vinden kommer fra sørøst og er det første tegnet på kveldens væromslag. Tirsdag blir det liten kuling på dagen før det blir stiv kuling på ettermiddagen. I morgen kveld roer det seg.

- Været passerer Østfold i løpet av tirsdagen for på onsdag og torsdag blir det rolige forhold med synkende temperatur og kaldere luft igjen. Men ikke nok til at det kommer snø. Nedbøren som ser ut til å komme på fredag, blir i form av regn, sier Moxnes.

Snøen lar vente på seg

Lørdag og søndag ser også ut til å bli forholdsvis milde vinterdager.

- Når skydekket er lettere, synker naturlig nok temperaturen litt, men det ser ikke ut til å at det blir snøvær over Østfold med det første, avslutter Eldbjørg Moxnes hos Meteorologisk Institutt.