Det flotte sommerværet i Halden og resten av Østfold den siste tiden vil ikke fortsette. Det melder Meteorologisk institutt.

– Det blir ikke like fint vær den uka som kommer nå som i denne uka som var. Det blir en mer ustabil værtype, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Eldbjørg Moxnes til Halden Arbeiderblad.

LES OGSÅ: Sol ute – men folk er inne på kjøpesentrene

Regn, regn, regn!

Selv om de fleste av oss håper på sol, sol, sol, så kan en ikke alltid få det en ønsker seg. Meteorologene varsler regn allerede fra mandag av. Solen skal likevel titte fram fra skyene utover dagen.

– Når det gjelder morgendagen blir det regn første delen av dagen. Og sol utover ettermiddagen, forklarer vakthavende meteorolog.

På tirsdag blir det noe bedre. Også temperaturen vil minne om sommer, selv om det ikke er like varmt som det har vært.

– Tirsdagen ser det ut til å bli oppholdsvær, men det blir en del skyer da også. Temperaturene vil ligge opp mot 20 grader, mener Moxnes.

 

Fra onsdag av kommer regnet for alvor. Dersom meteorologene har rett synker også temperaturen noe fra onsdag av.

– Det ser ut til at det blir mer nedbør fra onsdagen av. Da vil nok temperaturen synke mot nærmere 15 grader. Det samme gjelder også for torsdag og fredag, sier Moxnes.

– Så blir det bedre igjen mot neste helg, forteller hun.

LES OGSÅ:

Ganske likt i hele Østfold

En kikk på langtidsvarselet for Fredrikstad, Sarpsborg, Moss og Rakkestad viser den samme trenden, selv om temperaturene varierer noe fra by til by. Skal du ha mest mulig ut av sommeren må du komme deg ut før det er for sent. Grunnen skal være et lavtrykk som er på vei over Østfold. 

Fortsatt skogbrannfare

Selv om det kommer en del nedbør i uka som kommer ber meteorologen folk om å være forsiktige med åpen ild. Det er fremdeles tørt i skogene. I Østfold og Follo vil bålforbudet fortsatt gjelde.

– Jeg kan nevne at fortsatt er ganske tørt. Det er sendt ut varsel om skogbrannfare. Selv om det kommer litt nedbør allerede mandag blir det ikke så fuktig at den faren forsvinner. så en bør være forsiktig med åpen ild, sier hun.

Likevel så kan værmeldingen snu, slik den gjorde før inneværende helg. Her kan du følge langtidsvarselet til yr.no.