De store nedbørsmengdene de siste dagene har ført til trøbbel lokalt.

Her har de problemer

– Det har dratt seg på skikkelig nå de to-tre siste timene, hvor regnet har pøst ned. Vi har vært hos veterinæren i festningsgata, på Damhaugen, i Eskeviken, i Garvergata og Adelgata blant annet. Totalt har vi vært hos 8-10 forskjellige steder, og vi har nok ikke full oversikt ennå. I tillegg kommer jo diverse sluk og gårdsplasser, forteller Prang.

Dyreklinikken

HA møte Christoffer Källman på fortauet utenfor dyreklinikken. Brannvesenet er i full gang med å pumpe ut vannet som har kommet opp fra sluket inne i klinikken.

– Vi ble lovet at dette ikke kom til å skje igjen, sier Källman som fikk problemer med de enorme vannmassene også i august i fjor.

Den gangen var det et rør i bakken som var problemet, men i følge Källman ble dette fikset etter kaoset vannet skapte i fjor.

– Jeg føler meg litt roligere enn sist, men det er kjedelig.

– Hold alle sluk åpne

– Da hjelper det med en gang, men nå skal det jo komme enda mer nedbør, så det er nok desverre ikke over ennå. Det kan bli enda verre på torsdag, sier Prang.

Han oppfordrer huseiere til å gjøre det de kan for å forhindre vannskader på eget eller naboens hus.

– Sørg for å holde alle sluk åpne på utsiden av huset og følg med godt med. Lytt etter uvanlige klukkelyder i rørene for eksempel. Er vannet allerede på vei, så tett igjen der det er på vei opp og ring teknisk etat eller brannvesenet før du ringer forsikringsselskapet.