Gå til sidens hovedinnhold

– Dere bør flytte bilene deres!

Artikkelen er over 6 år gammel

Parkerte biler på Grønland bør flyttes, oppfordrer en forbipasserende bilist.

De store regnmengdene som har kommet i løpet av tirsdag og onsdag får konsekvenser.

Og mer nedbør skal komme.

– Dere som har parkert ved Coop Extra på Grønland bør flytte bilene deres, er oppfordringen fra en forbipasserende bilist.

Summen av store nedbørsmengder over tid, sammen med de store nedbørsmengdene som kommer torsdag, gjør at meteorologene har sendt ut ekstremvarsel.

Flomvarsel

Den store nedbørsmengden kan gi lokalt store konsekvenser, da særlig i form av flom.

For vårt område har Norges vassdrags- og energidirektorat, sendt ut flomvarsel i kategori oransje onsdag og torsdag på sine hjemmeisder.

– Det er ventet mye regn de kommende dagene. Det vil føre til vannføringsøkning i elver og bekker, med fare for flomvannføring på oransje nivå. Det er noe usikkerhet knyttet til hvor det vil komme mest nedbør, heter det her.

 

– Allerede vått

Statsmeteorolog Øyvind Johnsen, opplyser ovenfor yr.no, at det ikke er regnet i seg selv som er det som vil føre til oversvømmelser.

– Det er ikke nedbøren i seg selv som er så ekstrem, men konsekvensene. Det har kommet mye regn allerede, og bakken er dyvåt, sier han til nettstedet.

Som følge av nedbør den siste tiden, kan bakken flere steder allerede være mettet for vann, noe som kan føre til at regnet som måtte komme ikke dreneres vekk, men heller ender rett i bekker og elver som kan flomme over.

Vann hos Brød og Vann

Også hos Brød og Vann har de fått kjenne på de store vannmengdene. På facebook står det:

Nå er det høst nå dere! Og vi gjør da aldri noe halvveis! Så for å statuere det faktum at vi heter Brød & VANN, syns vi det var på tide å fylle kjelleren med vann. Igjen..

Vannet kom inn hovedinngangen og opp fra sluket på kjøkkenet.

Slamsugeren tømte kummen på utsiden på torget. Det var den som var problemet kunne Eline Dorthea Husem fortelle.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.