Snart mai - likevel våknet Halden til snø og slaps på mandag

VINTERLAND: Mandag morgen var det hvitt på bakken på Buer. Agnes Hermansen tok dette bildet som viser at kong Vinter er innom enda en gang før våren fester sitt grep.

VINTERLAND: Mandag morgen var det hvitt på bakken på Buer. Agnes Hermansen tok dette bildet som viser at kong Vinter er innom enda en gang før våren fester sitt grep. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fra solskinn og fint på søndag til vinterlig landskap på mandag. – Men snøen vil gå over til sludd og regn utover dagen, sier meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk Institutt.

DEL

Flere steder på Østlandet meldes det om vanskelige kjøreforhold og flere ulykker på grunn av snø.

Metorologisk Institutt sendte ut OBS-varsel for fylkene Telemark, Østfold, Vestfold, Oslo, Akershus og Buskerud. Det er ventet temperaturer ned mot 0 grader og bortimot 20 millimeter nedbør i løpet av dagen.

– Kjør etter forholdene!

Men det som startet som snø, vil gå over til sludd og regn.

– Vi er jo snart i mai, så det betyr at temperaturene stiger på dagtid, sier Escobar Løvdahl, som oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene.

– Også folk i Sarpsborg bør nok vente litt med å legge om til sommerdekk, selv om fristen for å gjøre det er i dag, sier meteorologen.

Hvor vanlig eller uvanlig det er at det snør i slutten av april har ikke han oversikt over.

– Men jeg skjønner jo godt at folk heller ville hatt denne type vær i november eller desember.

Sola kommer tilbake

Meteorologen kan ikke love en umiddelbar bedring i værtype.

– Vinden vil gå over til å blåse fra nord, og vi kan nok få liten kuling i Oslofjorden i kveld og natt. Men utover tirsdagen vil vi nok få litt bedring i været. Sola kan også titte fram, sier Escobar Løvdahl.

Litt sol, kombinert med bygevær drar imidlertid ikke opp temperaturen stort de ti neste dagene.

– Vi kan nok komme opp i rundt 10 grader på det varmeste. Og når sola titter fram, så vil det føles ganske vårlig og fint, sier meteorologen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags