Unormalt høy vannstand gjør at kommunen sender ut varsel til innbyggerne

PASS PÅ: Halden kommune ber båteiere om å ta en ekstra titt på fortøyningene til båtene sine nå som Meteorologisk Institutt varsler om unormal høy vannstand fram til tirsdag morgen.

PASS PÅ: Halden kommune ber båteiere om å ta en ekstra titt på fortøyningene til båtene sine nå som Meteorologisk Institutt varsler om unormal høy vannstand fram til tirsdag morgen. Foto:

Kommunen ber båtfolket om å komme den varslede høye vannstanden i forkjøpet.

DEL

Det var veldig varierende vær i helga med en klar og fin fredag, en skikkelig ruskete og våt lørdag, og en klar og tørr søndag.

Meteorologene forventer at det ustabile været fortsetter utover i uka.

– Følg med på båten din

Det medfører blant annet mye vann i nær framtid for Haldens del. Kommunen skriver følgende på sine Facebook-sider mandag ettermiddag:

– Det er meldt sterk vind og meget høy vannstand utover kvelden og natta i dag, 13.1 – og formiddagen i morgen. Alle som har båt på vannet, bør følge godt med og justere fortøyninger og ellers passe på at alt står bra til med båten.

– Det kan også være andre ting som trenger tilsyn – om det befinner seg i et utsatt område.

Meteorologisk institutt, som står bak nettstedet yr.no, har gitt varselet oransje farge, det midterste av tre farenivåer for vannstand.

90–130 cm over normalen

Varselet på yr.no for høy vannstand på strekningen fra svenskegrensen til Åna Sira på Sørvestlandet lyder:

– Natt til onsdag er det ventet svært høy vannstand, estimert til 90–130 cm over høyden oppgitt i tidevannstabellene, høyest nær Oslo. Mer informasjon om tidevann og vannstand finnes på sehavniva.no.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.