Du kan høyst sannsynlig la paraplyen ligge hjemme 17. mai

Det er store muligheter for at Halden og Aremark vil få sol og sommerlige temperaturer på 17. mai.

Det er store muligheter for at Halden og Aremark vil få sol og sommerlige temperaturer på 17. mai. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Selv om det er i underkant av to uker til nasjonaldagen, varsler meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt at Halden og Aremark kommer til å få fint vær på 17. mai.

DEL

– Det er enda en stund til nasjonaldagen, så prognosene er selvfølgelig litt usikre og det er i ytterkant av hvor langt fram i tid vi kan varsle, men det ser lyst ut for Halden og Aremark, sier Haga til HA.

Nordisk Sommerdag

– Det ser ut til at det etablerer seg et høytrykk over området, og at vi vil oppleve en tørr værtype med fine temperaturer. Indikasjonene tyder på at vi vil få lettskyet, pent vær med temperaturer opp mot, og kanskje over, 20 grader, og det er jo det vi kaller for en fin nordisk sommerdag.

– Det er selvfølgelig med forbehold, men prognosene tyder på at det er større sannsynlighet for oppholdsvær enn nedbør både i Halden og Aremark, sier meteorlogoen.

Varmere i Aremark

– Ettersom det enda er kald sjø, er det en liten mulighet for at det kan trekke noen tåkeskyer inn over Halden, men antakelig vil dere slippe dette, og det er større mulighet for at dette skjer på Hvaler.

– Aremark ligger lenger inn i landet og vil nok uansett slippe unna disse tåkeskyene. Aremarkingene vil nok også få oppleve litt høyere temperaturer enn haldenserne, men det er enda lenge til nasjonaldagen, og ting kan forandre seg, så jeg vil ikke råde folk til å pakke vekk paraplyene helt enda, advarer Per Egil Haga.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags