Gå til sidens hovedinnhold

750 husstander i Halden mister vannet til mandag

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag 15. oktober mister om lag 750 husstander i Halden vannet. Det skyldes en gammel kum ved Risum som må byttes ut.

– Det er nødvendig å oppgradere denne kummen nå for å koble nybygde Kongeveien skole på det kommunale vannsystemet, skriver Halden kommune i en pressemelding.

Uten vann

Mandag 15. oktober klokken 22.00 vil arbeidet med å bytte ut den gamle kummen begynne, og det er beregnet at arbeidet skal være ferdig til klokken 06.00 tirsdag 16. oktober. I dette tidsrommet vil svært mange i Halden være uten vann.

– For å kunne bytte ut denne kummen må vi slå av vannet noen timer. Det betyr at mange haldensere vil være uten vann i springen en periode. For at færrest mulig skal merke at vannet er borte har vi valgt å gjøre denne jobben på natten da mange sover. Ved å varsle om det på forhånd håper vi dette går uten vesentlige problemer for folk, sier avdelingsleder VA Roy Prang i Halden kommune.

 

Disse mister vannet

Følgende områder vil bli berørt av dette anleggsarbeidet: hele Knardal, deler av Risum, Risumhøgda, Fredriksten hotell, Slavekirkegården, Risum ungdomskole, Brattskott og ellers hele Hovsfjellet.

Noen vil bare merke trykkfall, mens mange vil miste vannet helt i dette tidsrommet.

– Vi har planlagt dette arbeidet til et tidsrom da det brukes lite vann. Trenger du likevel vann i dette tidsrommet må du tappe opp dette i god tid på forhånd, sier Prang.

Det er viktig at den enkelte planlegger for å dekke eget vannbehov. Fyll opp nødvendige beholdere for å få tatt tannpussen. Skal du veldig tidlig opp så planlegg dusjen kvelden før.

Kan få brunt eller hvitt vann

Når arbeidet er avsluttet og vannet blir koblet på igjen vil det noen steder bli brunt vann og mye luft i vannet. Vann med mye luft kan se ut som hvitt vann. Det er ikke farlig og det vil gå over. Halden kommune vil gjennomføre spyling av rør der det er nødvendig. De som selv opplever brunt vann og luft i vannet må bare la vannet renne til dette stabiliserer seg.

Dersom det oppstår akutt situasjon der noen trenger vann i løpet av natten, er det mulig å ringe Halden kommunes overordnede vakt på telefon 932 44 044.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.