Det var helt fullt i Fredrik III`s hall klokken 20.00. Over 100 mennesker fikk med seg Mixdur og Rita Eriksen.

– Veldig hyggelig at så mange har kommet, sier Thor Brattested like før konserten starter. Inngangen til selve konserten ga en god start på kvelden. Mens damene sto framme, hørte vi mannfolkene sette i med «Stora Rövardansen», fra gangen ved siden av.

God klang og tette akkorder

Mixdur startet med to låter av Henning Kvitnes hvor dirigent Thor Brattested var solist, en meget trygg sådan. Tittelmelodien «Ut og vekke sola» viste godt hva Mixdur behersker.

God klang i stemmene og ikke minst presist. Det var like spennende å høre fremføringen av melodien «Så skimrande var aldri havet». Pianoet ledet, og koret ga klangteppet bak. På låta «Som i gresset» fikk vi høre flere solister, som Gro Bøhler og Erik Windt. Mixdur fikk i det hele tatt vist frem mange gode kvaliteter denne kvelden.

Det unike vennskapet

Det var mange kjente låter vi fikk høre av Rita Eriksen, bare akkopagnert av gitarist Hugo Risdal og Arne Nygaard på piano. Låter som «Sønnavindvalsen» var selvfølgelig på plass. Mixdur kom med etterhvert, og særlig melodien «Eg kalle deg venn», var flott å høre på.

– Tenk på det beste vennskapet dere hadde som barn, når dere nå får høre denne lille kjærlighetssangen til det gode vennskap, introduserer Rita Eriksen med. Hele konserten var et hyggelig møte med venner, hvor latteren satt løst og vakre toner fyllte Fredrik III`s hall.

Tenk på det beste vennskapet dere hadde som barn, når dere nå får høre denne lille kjærlighetssangen