Ulykken på Saugbrugs: – Vi er fryktelig lei oss

UTROLIG TRIST ? Vi er utrolig lei oss som følge av arbeidsulykken lørdag kveld. Nå har den skadde og hans pårørende førsteprioritet, sammen med de ansatte som var til stede da ulykken inntraff, sier direktør Roy Vardheim.

UTROLIG TRIST ? Vi er utrolig lei oss som følge av arbeidsulykken lørdag kveld. Nå har den skadde og hans pårørende førsteprioritet, sammen med de ansatte som var til stede da ulykken inntraff, sier direktør Roy Vardheim. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Vårt hovedfokus er å ta vare på den tilskadekomne og hans familie og de ansatte som var til stede da ulykken inntraff. I dag er vi fryktelig lei oss.

DEL

Det sier adm. direktør Roy Vardheim ved Norske Skog Saugbrugs, etter at en 29 år gammel ansatt lørdag kveld fikk den ene armen kvestet i et arbeidsulykke.

Reagerte lynraskt

Den ansatte fikk armen mellom valsene på en omrullermaskin tilnyttet PM6.

– Hans arbeidskolleger reagerte lynraskt og helt i tråd med våre nødrutiner. Det viser at disse fungerte som de skulle, men i dag er det en mager trøst, sier Vardheim.

– Vi vil nå sette inn alle ressurser for å finne årsaken til ulykken og tiltak for at det ikke skal skje igjen. En egen undersøkelseskommisjon skal nå vurdere både de tekniske og menneskelige sidene ved ulykken og vurdere hvordan vi skal unngå lignende ulykker i framtida. Dette gjør vi parallelt med de undersøkelsene Arbeidstilsynet når foretar, sier Vardheim.

Sikkerhet i høysetet

Sommeren 1998 opplevde Saugbrugs flere alvorlige arbeidsulykker. En av dem fikk dødelig utgang. Da ble det gjort flere strakstiltak.

– Vi har jobbet bevisst med sikkerhet hele tiden, blant annet med både risikoforståelse og brannforebygging. Vi har sett en god utvikling gjennom flere år, og vi ligger på et helt annet nivå enn i 1998, sier Vardheim.

Ingen sovepute

Men han understreker at Saugbrugs ikke tillater seg selv til å hvilke på laurbærene fra de siste årene.

– Dette arbeidet må foregå hver time, hele døgnet gjennom hele året. Og uansett: ulykken lørdag var et tilbakeslag for oss i dette arbeidet, sier Vardheim.

Fløyet til Oslo

29-åringen som ble skadet lørdag kveld er fløyet til Oslo og Rikshospitalet. Hvor alvorlige skader armen har fått er foreløpig ikke klart.

– Men heldigvis er skadene ikke livstruende, sier Vardheim.

Ulykker ved Saugbrugs

  • Sommeren 1998: En mann kom mellom en rull og en tom tambur ved opprullingspartiet på PM4. Mannen døde som følge av skadene.
  • Samme sommer inntraff også en ulykke ganske lik lørdagens da en sommervikar fikk armen inn i en maskin.
  • 9. desember 2009 da en ansatt i 40-årene falt seks meter ned fra et gang- og trappesystem.Vedkommende pådro seg to kraniebrudd, et ødelagt øye og knust håndledd.
  • I juni for to år siden fikk en ansatt revet av en finger. Også det skjedde ved en omrullermaskin ved bedriften.
  • I oktober 2010 ble en 19 år gammel mann ble kjørt til sykehus i Fredrikstad etter at han fikk maursyre over seg i forbindelse med testarbeider ved Sliperiet. Mannen fikk også maursyre i hodet og på overkroppen. Årsaken var trolig at en slange løsnet, men heldigvis handlet 19-åringen riktig i forhold til å skylle og dusje kroppen.
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags