(Fredriksstad Blad)

Det er VG Nett som skriver om den noe spesielle dommen. Det var i juni 2016 at mannen skal ha brutt seg inn i en hytte på Siljeholmen på Hvaler. Der ble det blant annet stjålet verktøy, alkohol og flere personlige eiendeler.

Tyveriet anses som grovt fordi mannen tok seg inn i hytta, og skal ifølge VG ha ført til et forsikringsoppgjør på rundt 75.000 kroner. Men det spesielle med saken var hvordan mannen ble oppdaget. Under opprydningen etter tyveriet fant nemlig fornærmede en bruskork. Korken skal ifølge VG ha tilhørt en flaske med Solo som før tyveriet hadde stått uåpnet i kjøleskapet.

Kritiserer politiet

Senere ble også den tilhørende flasken funnet utenfor verandadøren på hytta.

Først fem dager senere kom politiet for å undersøke hytta og fikk overlevert flasken. I dommen fra Fredrikstad tingrett får politiet kritikk for mangelfull etterforskning av saken.

«Det er en svakhet ved og et dårlig utgangspunkt for etterforskningen at den først startet fem dager etter at forholdet ble anmeldt, og etter at åstedet var ryddet og rengjort», står det.

Soloflasken skulle vise seg å bli det avgjørende beviset i saken.

– Det som er spesielt i akkurat dette tilfellet, er at funnet av DNA på soloflasken samholdet med fornærmedes forklaring om Solo-flasken, og gjorde den til et sentralt og ikke minst avgjørende bevis i saken, sier aktor Jalal Khan til VG.

LES OGSÅ: Fant igjen campingvogna i Onsøy

45 dagers betinget fengsel

Den dømte mannen i 40-årene har hele tiden nektet for at han sto bak tyveriet, og har stilt seg uforstående til at hans DNA ble funnet på flasken. Mannen hevdet også at han ikke drikker Solo – fordi det gir ham halsbrann.

Dette ble han imidlertid ikke trodd på i retten. DNA-beviset ble nemlig avgjørende for skyldspørsmålet. At mannen og hans ekssamboer skal ha vært i konflikt med fornærmedes sønn var også noe retten la vekt på i sin vurdering av skyldspørsmålet.

Han ble dømt til 45 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Han slipper å betale saksomkostninger.