Gå til sidens hovedinnhold

– Hvordan er det med moralen i Tistedal og i min fødeby Halden?

Artikkelen er over 4 år gammel

Frustrert hytteeier ved Femsjøen er rammet av grovt tyveri, og det er ikke første gang.

Anne-Mette Bøe er frustrert etter å ha opplevd fire hytteinnbrudd i løpet av bare åtte år som eier av hytta ved Femsjøen.

Umoral og råttenskap

Hun skriver til HA i en melding på Facebook:

"I dag kom jeg tilbake til hytta mi i Femsjøen å fant at noen har brutt seg inn ved å klippe hengelåser og har stjålet båtene, motorer og kajakk. Dette er fjerde gang jeg opplever det på 8 år – hvordan er det med moralen i Tistedal og i min fødeby Halden?

Hun fortsetter:

Det er en aluminium 12 fot Starcraft en 6 HK Mercury og en gul kajakk pluss noen våtdrakter bl.a.

Ja, jeg sutrer, men jeg kan ikke la vær å informere dere "there is something rotten in the state of Denmark" eller Tistedal for å kalle en spade en spade!"

Har sikret spor

Politiførstebetjent Vidar Andersen i Halden-politiet forteller at de har sikret spor som skal sendes inn til Kripos og Folkehelseinstituttet for analyse.

– Men antakelig trenger vi mer data enn dette for å avsløre tyvene. Vi leter etter tyvegodset hos aktuelle kandidater, hvis vi påtreffer dem i andre sammenhenger.

Andersen forteller at han har sett en viss økning avbiltyverier i Halden i sommer, men ser ikke den samme tendensen for hytteinnbrudd.

Flere burde ha overvåkingskamera

Han understreker at det alltid er lurt å sikre boligen sin mot tyveri.

– Det er alltid lurt å ha litt lys på og sørge for at postkassen tømmes, når man er på ferie. Det er mange som har alarmer også, men en må huske at en har bedre muligheter til å sikre seg nå enn for 20 år siden.

– Vi skulle nok ønske at enda fler installerte kameraovervåkningsutstyr, spesielt hvis man har bolig eller hytte på litt avsidesliggende steder. Det er en billig investering som flere bør gjøre.

Kommentarer til denne saken