Årets TV-aksjon skal bidra til å bevare noen av verdens største regnskogområder i Peru, Brasil, DR Kongo og på øya Ny-Guinea. Det er stort behov etter bøssebærere i Halden.

Patrick Luabeya fra Kongo er en av våre lokale bøssebærere. Han mener årets aksjon kanskje er en av tidenes viktigste.

Les også: - Gi gave til TV-aksjonen og få opplevelser

Les også: Derfor bør du bli med i TV-aksjonen

Regnskog

Hvis utryddelse av regnskog fortsetter vil vi ikke ha noe igjen om 50 år, mener Luabeya og håper på strenge straffer for dem som utrydder regnskog. Regnskogen forsyner verden med mat, vann og medisiner, og bidrar til å redde klimaet på kloden. Regnskogen er dessuten hjemmet til millioner av mennesker.

Her er behovet

Aksjonen pågår førstkommende søndag. Wenche Erichsen opplyser at de trenger 85 bøssebærere til. Og da spesielt i disse områdene: Gimle, Næridsrød, Asak, Brødløs, Karrestadområdet og Stenrød. Det mangler også bøssebærere på Sørhalden, Grimsrødhøgda og Refne. Alle disse stedene er det rodeledere.

Men de som bor på Liholt, Idd og øvre Hov kan risikere ikke å få bøssebærere på døra. Dette fordi ingen rodeledere har meldt seg her.

- Dersom noen føler seg kallet, er det bare å ta kontakt med Frivilligsentralen eller ringe vårt lokale nr.: 900 82 698.