TV-aksjonen NRK 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 22. oktober, og i Halden er det behov for 400 bøssebærere.

– Har godt håp om å få det til

Leder for TV-aksjonen i Halden, Else-Marie Andersen Guldahl, sier til HA at hun har godt håp om at de skal lykkes å få samlet så mange som 400 til å gå med bøsser.

– Men vi trenger at folk melder seg. Dette er årets viktigste spasertur, og folk kan melde seg på www.blimed.no, forteller hun.

Det er Halden kommune som er lokal arrangør, mens Frivilligsentralen arrangerer TV-aksjonen for kommunen.

– Vil ha med ungdom

Organisasjonen Kiwanis sine medlemmer i Halden kommer til å sørge for at en av de 35 rodene i Halden er bemannet.

– Vi skal ut å gå, forteller foreningens president i Halden, Per Christian Bjørneby. TV-aksjonen har eksistert i 43 år, og Kiwanis har deltatt siden starten.

– Folk fra vår organisasjon har gått med bøsser nær sagt hvert eneste år siden starten. I år skal vi kontakte en ungdomsskole, og målet vårt er å få med en ungdom eller to per Kiwanis-medlem som er ute og samler inn, forteller Bjørneby som synes at årets TV-aksjon passer veldig bra sett i forhold til Kiwanis sitt utstrakte arbeid for barn og unge.

– Hvert år samler vi inn 100.000 kroner blant annet gjennom salg av kalendere, som går til gode formål i Halden. Engasjementet vårt for TV-aksjonen kommer i tillegg forteller Bjørneby som er pensjonert rektor ved Halden videregående skole avdeling Tosterødberget.

 

– Være med å gi håp

Og det var nettopp på Tosterødberget at Kiwanis-medlemmer fra Halden, Ski, Moss, Fredrikstad og Holmlia fikk besøk av TV-aksjonens leder i Østfold, Renate Holm, mandag kveld.

– Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands framtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser, sier Renate Holm som gleder seg over at UNICEF er tildelt aksjonen i år.

– Det er fint at UNICEF kan være med å gi håp til de mange barna som trenger det. Bare i Syria er 7000 skoler ødelagt – det er et voldsomt antall, sier Renate Holm som er fra Moss og ansatt i NRK.

TV-aksjonen 2017

  • Inntektene av aksjonen går til UNICEF.
  • Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang.
  • UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt framtida på grunn av voksnes kriger og konflikter.
  • TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.