– Dette blir en kveld som gir mulighet til støtte årets TV-aksjon og å oppleve flotte artister alene og sammen på scenen, sier Eva Stømner, som har vært med å arrangere en slik konsert siden 2007.

– Vi har hatt mange flotte artister i løpet av disse årene og det har vi også i år, sier hun.

Les også: Derfor bør du bli med i TV-aksjonen

Mange artister

Med på laget denne gangen finner du blant andre Vidar Busk, Stephen Ackles og Maria Mohn samt de lokale kjendiser Aasmund Kaldestad, Christina Brynildsen, Dag Brandth samt Dina og Ove Billington med Flere Farger, som består av barn fra ulike kulturer i alderen 8–12 år.

– Flere Farger er et musikalsk møte gjennom sang, dans, rytmer og musisering, sier Eva Stømner.

Hun har god hjelp av Philip Mohn, som også skal spille gitar i et band med Tomas Pettersen (trommer) og et par til. Dessuten er Martin Gundersen i Brygga kultursal medarrangør.

– Vi er gjerne med på en konsert for TV-aksjonen hvert år. Vi vil gjerne bidra. Jeg håper også folk vil vite sin besøkelsestid. Her får publikum en opplevelse samtidig som man gir til en god sak, sier Gundersen.

Støtte til regnskogen

For låtskriver, vokalist og ikke minst gitarist Vidar Busk vil sammen med sanger, pianist og låtskriver Stephen Ackles spille blues, soul og rock 'n roll, mens de dyktige og lokale sangerne Aasmund Kaldestad, Christina Brynildsen og Dag Brandth vil by på noe roligere musikk.

– Dette er kvelden da vi oppfordrer alle til å oppleve flotte artister alene og sammen på scenen. Førstkommende lørdag blir det vorspiel med Aasmund Kaldestad og Christina Brynildsen samt slag av billetter i Tista Senter, sier Eva Stømner, Philip Mohn og Martin Gundersen.

Alle inntektene går til årets formål for TV-aksjonen, som er «Vi skal vokte Regnskogen».

- Det handler om klima. Regnskogen lagrer milliarder av tonn karbon og reduserer dermed menneskeskapte klimaendringer, sier Eva Stømner.

Årets TV-aksjon skal bidra til å bevare noen av verdens største regnskogområder i Peru, Brasil, Indonesia, DR Kongo og på øya Papua Ny-Guinea.

Regnskogen forsyner verden med mat, vann og medisiner. Å redde verdens regnskoger er avgjørende for å redusere naturkatastrofer, global oppvarming og fattigdom, sier hun.