– Det må vi si oss kjempefornøyde med, var TV-aksjonsleder i Halden, Else-Marie Andersen Guldahls umiddelbare reaksjon etter tellingen i søndag kveld.

Årets TV-aksjon går til UNICEF. Pengene går til å gi skolegang til barn i krigs – og konfliktområder i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

350 bøssebærere

Tallet gjelder altså bare det Halden samlet inn via bøssene i går. I tillegg kommer Vipps-bidrag, bidrag fra næringsliv, skoler, kirker og kommunen.

– Det er naturlig at det blir gitt mindre sedler og mynter for hvert år som går nå, så jeg er spent på hva tallet blir når pengene fra Vipps er endelig talt opp, sier Andersen Guldahl.

Det var rundt 350 bøssebærere ute og gikk i regnværet søndag ettermiddag.

– Vi har bøssebærere fra 3 år og opp til over 80 år, forteller hun og retter en stor takk til alle som bidro til aksjonen.

– En spesiell takk til alle rodelederne. Vi har fått en fast gjeng som år etter år tar på seg det ansvaret, og det er vi takknemlige for. Takk til bøssebærere, Frivilligsentralen, kommunen Halden Sparebank, skoler, lag og foreninger for en strålende innsats. Årets viktigste gåtur bar frukter, sa Else-Marie Andersen Guldahl.