– Kirkens Bymisjon er en lokal mottaker, og er for oss haldensere en viktig aktør. De bidrar med inkludering og er et sted hvor alle haldensere blir sett og hørt, og derfor er det viktig at vi bidrar. Vi er trygge på at pengene går til noe vi er glad i, sier Wenche Erichsen fra Halden frivilligsentral.

Kirkens Bymisjon

Onsdag kveld ble det holdt suppemøte hos Kirkens Bymisjon for kommunekomiteen. Til stede var også fylkesaksjonsleder, Renate Holm.

– Dette møtet er en praktisk gjennomgang av hvordan Halden skal dekke TV-aksjonen. Vi har snakket om hvordan næringslivet og skolene skal involveres, og ikke minst om hvordan vi skal håndtere bøssebærerne, sier Holm.

Hun tror at Halden får et rekordår på grunn av at TV-aksjonen går til Kirkens Bymisjon.

– Vi har aldri opplevd så stort trykk noen gang fra Østfold. Kirkens Bymisjon er kjent blant folket og når stor bredde. De er til stede for utrolig mange mennesker og inkluderer alle. Vi skal ha rekordår i Halden, sier hun.

 

Fakta: TV-aksjonen 2018

  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning
  • 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 600 kommune- og bydelskomiteer
  • 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører
  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker
  • Et eget innsamlingsråd, oppnevnt av NRKs styre, mottar og vurderer søknadene fra de som ønsker å bli tildelt NRKs TV-aksjon Kringkastingssjefen, NRKs øverste leder, tar den endelige beslutningen om hvem som tildeles TV-aksjonen. Innsamlingsrådet har også en viktig oppgave med å påse hvordan pengene brukes. Les mer om utvelgelsesprosessen her
  • TV-aksjonen koordineres av et sekretariat, som ansettes av årets utvalgte organisasjon. Sammen med de øvrige ansatte og TV-aksjonens fylkesapparat bygges årets TV-aksjon
  • På selve TV-aksjonsdagen sender NRK direkte hele søndag kveld

Banker på døra fra klokka 14:00-18:00

I år, som i fjor, trenger Halden 400 bøssebærere. Det er for å dekke hele kommunens «kriker og kroker».

– Målet er at alle husstander skal få besøk den 21. oktober, sier Erichsen.

Om du vil bli bøssebærer er det viktig at du er over 18 år, eller så må du gå i følge med en voksen. Ønsker du å gå sammen med en venn holder det at kun én registrerer seg som bøssebærer. Det gjør du her.

På møtet ble det bestemt at bøssebærerne skal begynne å gå tidligere enn vanlig.

– Det er på grunn av at vi skal nå alle husstandene og fordi vi vil gå mens det er lyst, sier Erichsen.

I Halden kan du forvente bøssebærerne fra klokkan 14:00-18:00 søndag 21. oktober.

 

Slik kan du bidra

I følge Erichsen er det mange måter å bidra på. Blant annet skal det arrangeres skoleløp hvor det kombineres med innsamling. Det skal være ringerunde fra næringslivsledere som tigger penger fra andre næringslivsledere.

– Selve TV-aksjonen er på en søndag, og vi vet at mange haldensere går tur på søndager. Vi har derfor blant annet satt ut bøsser på alle sportshytter den dagen, legger Erichsen til.