Gå til sidens hovedinnhold

Kirkens Bymisjon: – Vi trenger flere bøssebærere

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag går årets TV-aksjon av stabelen, og Kirkens Bymisjon i Halden trenger enda flere bøssebærere

– Vi trenger flere bøssebærere, og jeg vil oppfordre alle som har lyst og mulighet, til å melde seg, sier Dag Brandth ved Kirkens Bymisjon i Halden.

Enkelt å melde seg

– Hvis man går inn på blimed.no, kan man enkelt registrere seg som bøssebærer, og vi vil da ta kontakt med deg.

– Man går alltid to og to sammen, og vi vet av erfaring at man vanligvis møter mange hyggelige og giverglade mennesker, så dette er definitivt noe å anbefale.

– Har du lyst på en fin og sosial tur, er det bare å melde seg. Dette er ikke noe å være redd for, sier Brandth videre.

Trengs flere steder i byen

Også leder ved Halden frivilligsentral, Wenche Erichsen, ber folk melde seg som bøssebærere hvis de har mulighet.

– Vi har fått inn mange som har lyst til å gå rundt de siste dagene, men vi har enda behov for flere.

– Det er flere områder i byen som enda ikke er dekket over. Brekkerød, Strupe, Berg, Karrestad, Brødløs og Alfheim er det enda behov for folk.

– Hvis noen synes det er omstendelig å registrere seg over nett, kan de gjerne komme innom frivilligsentralen eller Kirkens Bymisjon på togstasjonen for å melde seg som bøssebærere, sier Erichsen.

Norge er et samfunn der forskjellene øker

TV-aksjonen 2018 går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn og avholdes i år søndag 21. oktober.

På TV-aksjonens hjemmeside står det å lese:

– Norge er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor.

– Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen.

– Med TV-aksjonen NRK 2018 kan Kirkens Bymisjon skape møter som endrer liv. Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er viktigere enn aldri før. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer.

Kommentarer til denne saken