Gå til sidens hovedinnhold

Tror årets unge sjef bor i Halden

Artikkelen er over 7 år gammel

Ordfører Thor Edquist tror det fins mange unge haldensere som kvalifiserer til tittelen «Helt Sjef» i Norge.

Han er oppfordret til å be yrkesaktive personer under 30 år om å stille opp i konkurransen om å bli landets mest inspirerende og initiativrike lederemne.

Tror de finnes

– Og det gjør jeg gjerne. Jeg er helt sikker på at det finnes mange dyktige ungdommer i Halden som kan være med å kjempe om en sånn pris, og jeg oppfordrer dem til å delta, eller andre til å nominere dem, sier Edquist.

«Helt Sjef» er en arbeidslivspris som deles ut for andre året på rad, og bak prisen står fag- og interesseorganisasjonen Lederne, ungdomsmagasinet Spirit og McDonald's.

Over 400 i fjor

Da prisen ble delt ut for første gang i 2013 var over 400 ungdommer nominert, og det var den 24 år gamle bakerigründeren Kim L. Røbergshagen fra Dokka i Oppland som stakk av med seieren.

Vinneren av «Helt Sjef» skal kåres hos Lederne i Oslo 17. juni og det er ikke hvem som helst de nominerte må overbevise om at de er prisen verdig.

Årets jury består av juryleder og tidligere NHO-president Leif Frode Onarheim, Paralympics-utøver Birgit Skarstein, Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke, Christina Nergaard fra JobbUnder18 og ledercoach i Leading Edge, Alf Inge Stiansen.

Tyngde og pågangsmot

– Årets jury har en blanding av faglig tyngde, ungdommelig pågangsmot og skaperkraft. Vi er veldig stolte over at så flinke folk ønsker å bidra i prosjektet, sier Margaret Brusletto, personal- og kommunikasjonsdirektør i McDonald’s Norge AS.

– Fokuset er på «vanlig» ungdom, ikke eliten. Man trenger ikke mastergrad, dress og slips for å vinne. Det holder å ha guts og vise initiativ, sier Christina Fraas, i Spirit.

Vinneren av «Helt Sjef» får 10.000 kroner til satsing på egen karriere, en inspirasjonsreise, samt ett års samarbeid og trening med ledercoach, Alf Inge Stiansen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.