Gå til sidens hovedinnhold

Tror årets unge sjef bor i Halden

Artikkelen er over 7 år gammel

Ordfører Thor Edquist tror det fins mange unge haldensere som kvalifiserer til tittelen «Helt Sjef» i Norge.

Han er oppfordret til å be yrkesaktive personer under 30 år om å stille opp i konkurransen om å bli landets mest inspirerende og initiativrike lederemne.

Tror de finnes

– Og det gjør jeg gjerne. Jeg er helt sikker på at det finnes mange dyktige ungdommer i Halden som kan være med å kjempe om en sånn pris, og jeg oppfordrer dem til å delta, eller andre til å nominere dem, sier Edquist.

«Helt Sjef» er en arbeidslivspris som deles ut for andre året på rad, og bak prisen står fag- og interesseorganisasjonen Lederne, ungdomsmagasinet Spirit og McDonald's.

Over 400 i fjor

Da prisen ble delt ut for første gang i 2013 var over 400 ungdommer nominert, og det var den 24 år gamle bakerigründeren Kim L. Røbergshagen fra Dokka i Oppland som stakk av med seieren.

Vinneren av «Helt Sjef» skal kåres hos Lederne i Oslo 17. juni og det er ikke hvem som helst de nominerte må overbevise om at de er prisen verdig.

Årets jury består av juryleder og tidligere NHO-president Leif Frode Onarheim, Paralympics-utøver Birgit Skarstein, Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke, Christina Nergaard fra JobbUnder18 og ledercoach i Leading Edge, Alf Inge Stiansen.

Tyngde og pågangsmot

– Årets jury har en blanding av faglig tyngde, ungdommelig pågangsmot og skaperkraft. Vi er veldig stolte over at så flinke folk ønsker å bidra i prosjektet, sier Margaret Brusletto, personal- og kommunikasjonsdirektør i McDonald’s Norge AS.

– Fokuset er på «vanlig» ungdom, ikke eliten. Man trenger ikke mastergrad, dress og slips for å vinne. Det holder å ha guts og vise initiativ, sier Christina Fraas, i Spirit.

Vinneren av «Helt Sjef» får 10.000 kroner til satsing på egen karriere, en inspirasjonsreise, samt ett års samarbeid og trening med ledercoach, Alf Inge Stiansen.

Kommentarer til denne saken