Dersom du i år er russ, får du gratis tog og buss

Oslo 20140524. Russelue med trofeer til å henge i dusken. Merker. Her er det samlet ca 30 trofeer, mye 'hard' og morsom 'jobbing' ligger bak. Blant trofeene er et bilde av kongefamilien, oppnådd fordi man har 'kjørt' et akebrett ned Slottstrappen, men også liten bøsse for å ha deltatt på innsamling til kreftsaken. Oslo-russen 's knuter, knuteregler. Avslutning på 12 års skolegang. 
FOTO: Berit Keilen / NTB scanpix 

OK lue

Oslo 20140524. Russelue med trofeer til å henge i dusken. Merker. Her er det samlet ca 30 trofeer, mye 'hard' og morsom 'jobbing' ligger bak. Blant trofeene er et bilde av kongefamilien, oppnådd fordi man har 'kjørt' et akebrett ned Slottstrappen, men også liten bøsse for å ha deltatt på innsamling til kreftsaken. Oslo-russen 's knuter, knuteregler. Avslutning på 12 års skolegang. FOTO: Berit Keilen / NTB scanpix OK lue Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fylkeskommunen, NSB og flere samarbeidspartnere gir gratisturer i russetiden.

DEL

Det melder Østfold Fylkeskommune på sine hjemmesider.

Bredt samarbeid

3200 Østfoldruss får gratis kollektivtransport i russetiden.

Bak initiativet står Østfold kollektivtrafikk, NSB, TIMEkspressen, Trygg Trafikk og Statens vegvesen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Traffikksikker russetid og gode kollektivvaner

Hovedmålet er en mer trafikksikker russetid og samtidig skape gode kollektivvaner. Tilbudet innebærer at russen kan reise gratis på alle lokale bussruter og toglinjer fra 18. april til 18. mai. Kortet kan også brukes på TIMEkspressen innenfor Østfold, heter det.

Fylkeskommunen skriver at bare bussdelen alene har en verdi på over 1 million kroner.

- Vi har som målsetting at Østfold skal være et foregangsfylke i trafikksikkerhetsarbeidet, og vi skal fortsette å jobbe med gode kollektive og trafikksikre tilbud til ungdommen i fylket. Vi håper alle kommer seg trygt gjennom russefeiringen og at vi får fornøyde ungdommer på bussen og toget, også etter russetiden, sier leder for samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, Olav Ingebjørn Moe.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.