(Fredriksstad Blad)

Det melder NSB på sine nettsider.

Bane Nor har de siste ukene gjort oppgraderinger på og rundt Oslo S. Uke 31 er den siste uka med arbeider, og da blir togtilbudet på Østlandet ytterligere redusert.

5. og 6. august er hele Oslo S stengt.

– Lokaltogene og de korte regiontogene har rundt 70 prosent redusert kapasitet denne uken, noe som ytterligere utfordrer logistikken rundt Oslotrafikken og de mulighetene vi har for å frakte reisende på den måten vi ønsker, forteller kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i en pressemelding.

Østfoldbanen er fortsatt stengt. I tillegg stenger Gjøvikbanen mellom Oslo S og Grefsen og det er fortsatt færre avganger vestover mot Asker og Drammen.

Stenger Romeriksporten

Fra 31. juli skal Bane Nor også arbeide i Romeriksporten, noe som fører til at togene som ellers kjører på denne strekningen må via Hovedbanen.

– Dette betyr at togene som kjører får rundt 15 minutter lengre reisetid. At det i utgangspunktet er utfordrende å håndtere mange ekstra busser fra Oslo S blir forsterket av at det i tillegg er Norway Cup denne uken, forteller Scholz.

– Mange er også tilbake fra ferie, SFO og barnehager åpner, noe som betyr ytterligere økt aktivitet. Statens vegvesen arbeider også i Svartdalstunnelen denne uken, opplyser kommunikasjonsrådgiveren.

Buss til Gardermoen

NSB opplyser at de samarbeider med Statens vegvesen, Bane nor og Ruter for å finne så gode alternativer som mulig for de reisende.

– For Gjøvikbanen er det T-bane mellom Oslo S–Storo og overgang til tog. Lørdag og søndag setter vi også inn busser for regiontogene, samt kjører busser mellom Oslo S og Oslo Lufthavn Gardermoen, sier Scholz og understreker at det er viktig å beregne ekstra reisetid, samt belage seg på at det kan bli svært mange reisende om bord i de togene som kjører denne uken.

Reisende oppfordres også til sjekke Ruters ordinære tilbud.

For å finne informasjon oppfordrer NSB reisende til å sjekke nsb.no, samt følge med i appen.

Oversikt over arbeidene og reisealternativene finner du her.