På mandag starter asfalteringen av fylkesvei 106 fra Fjell bru i Aremark og til Holmegil kapell og Bjørkebekk.

Arbeidet starter hver morgen ved 7-tida, og Skanska regner med at det tar cirka to uker.

– Vær tålmodige

Haldenser Joakim Brøchner jobber med arbeidsvarsling og trafikkdirigering i Trafikkdirigering AS og er en av dem som skal dirigere trafikken mens asfalteringsarbeidet pågår. Blant annet må alle som skal til og fra Bjørkebekk, vente på ledebil.

På Facebook har han lagt ut en oppfordring til alle som kjører på strekningen i det aktuelle tidspunktet om å være tålmodige.

– Dere som ferdes på strekningen, kjenner vel til at det er svingete og litt trangt noen steder, så det kan bli tidvis litt å vente på å få kjøre, men normalt sett bruker ledebilen 10-15 minutter på hver runde, skriver han og ber folk om å dele innlegget.

– Legg bort mobiltelefonen

Han har mange års erfaring med trafikkdirigering, og han vet at sjåfører kan ha tendenser til å gjøre flere ting enn bare å kjøre når de ferdes på veien.

– Takk for at du viser hensyn til meg og asfaltlaget. Legg bort mobiltelefon og andre forstyrrende elementer, følg dirigenters tegn og anvisninger så alle kommer seg hjem til sin familie og kjære, skriver han i Facebook-posten.

Det er Statens vegvesen som har vedlikeholdsansvar på fylkesvei 106. De leier inn Skanska til å legge asfalt og Trafikkdirigering til å sørge for avvikling av trafikken.