Gå til sidens hovedinnhold

BRA-veien stengt fra og med mandag

Artikkelen er over 6 år gammel

BRA-veien stenges for gjennomkjøring mellom Skiveien og Bekkenstenveien fra og med førstkommende mandag.

Det vil si akkurat i tide til skolestart

Omkjøring blir skiltet ved Dyrendalsveien/Gimleveien. Kjøring til direkte berørte eiendommer vil så langt det går opprettholdes, står det i kunngjøringen.

Vil komme innbyggerne til gode

Halden kommune opplyser at det skal utføres nødvendige vann og avløpsarbeider i BRA-veien, og at det er årsaken til stengingen.

– Hva skal dere gjøre?

– Vi skal bytte ut vannledingen og skille spillvann og overvann. Vi har jo hatt utallige brudd der oppe, så dette kommer innbyggerne til gode, sier Rune Adolfsen i Halden kommune.

Også i oktober 2013 ble BRA-veien stengt.

Får tåle litt irritasjon

Han har allerede fått reaksjoner etter at stengingen ble kjent.

– Her er det snakk om at enkelte vil irritere seg i noen måneder, men resultatet blir mer stabil vannføring, og det tror jeg enda flere er opptatt av, sier Adolfsen.

Veien stenges for gjennomkjøring mandag 17.august og går alt etter planen skal det åpnes igjen 1. desember. Hjortsbergveien kommer også til å være fysisk avstengt i samme periode.

Hjortsbergveien blir "fredet"

På kommunens facebookside er et enkelte som spør seg hvorfor Hjortsbergveien "fredes" på denne måten.

– Det er fordi det går så mye tung trafikk på BRA-veien, og Hjortsbergveien er såpass smal at den rett og slett ikke vil tåle det. Til og med to litt store vanlige biler vil ha trøbbel med å passere hverandre her, så vi gjør dette for å forhindre at det oppstår store trafikale problemer, sier Adolfsen til Halden Arbeiderblad.

Han legger til:

– Det er jo bedre å bruke 5 minutter ekstra ned til byen enn å bli stående fast, fordi veien er for smal.

Kaos under forrige stenging

Under forrige stenging benyttet nemlig mange haldensere Hjortsbergveien som en snarvei i stedet for å kjøre hele Gimleveien til byen og Dyrendalsveien opp til Brødløs.

Naboer til Hjortsbergveien klaget og politiet måtte til slutt gripe inn.

HA foretok målinger, og det viste seg at i løpet av 40 minutter, kjørte 119 biler gjennom veien som den gang kun var skiltet med gjennomkjøring forbudt. Denne gangen blir den altså fysisk avstengt.

Kommentarer til denne saken