Terningkast 5: Honning er sprettent, likevel

HONNINGBARNA: Live på Tons of Rock.

HONNINGBARNA: Live på Tons of Rock. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

For haldensere er det vesentlig å merke seg at en av gitarbyens fremste unge talenter, Simen Følstad Nilsen, de siste par årene har overtatt rollen som Honningbarnas lead-gitarist.

DEL

Honningbarna kommer fra det som antakelig er det minst rocka stedet i den vestlige verden, Søgne i Vest-Agder. Inntil at denne pønkkvintetten begynte å briske seg for sju-åtte år siden, var Søgne mest kjent for å fostret en kvinne som giftet seg med et medlem av den styrtrike Rockefeller-familien i New York.

Honningbarna hadde antakelig ikke blitt invitert til å spille i det bryllupet. Av to vesentlige grunner; de synger sanger med tekster som neppe hadde falt i god jord i amerikansk overklasse, og ikke minst de spiller en frenetisk form for punkrock som har mer til felles med usikrede springfjærer enn med dannede seanser rundt klaveret.

For haldensere er det vesentlig å merke seg at en av gitarbyens fremste unge talenter, Simen Følstad Nilsen, de siste par årene har overtatt rollen som Honningbarnas lead-gitarist. En oppgave han kan synes å vært programmert for.

For det meste av det Honningbarna serverer foregår i et avsindig tempo, der presisjon er avgjørende for å holde musikken på skinnene.

Bandets frontmann, sanger og cellist (!), Edvard Valberg, raser på, utenfor og over scenen i et tempo som gjør det vanskelig å få med seg hvor han til en hver tid befinner seg.

Vi får med oss sangtitler som «Borgerskapets utakknemlige sønner» og «Fri Palestina», slynget ut av den effektive hvite rocktornadoen på scena.

Bemerkelsesverdig, et stort publikum er definitivt med på notene og synger med. Mellom hver sang/ utblåsning gjaller det taktfast; «Honningbarna», «Honningbarna», «Honningbarna». I seg en bedrift, «Honningbarna», ordkombinasjonen, er omtrent så sprettent som honning selv.

Da bandet takket for seg, sørget fanklubben for at ropene om ekstranummer runget i ti minutter. Denne gangen forgjeves, slik er stramme festivalprogram.

Honningbarna har fire album bak seg, debutplata, «La alarmana gå» (2011), fikk sogar Spellemannprisen i rockklassen.

I fjor slapp de albumet «Goldenboy», det første som Følstad Nilsen bidrar på.

Dette bidrog til at de for bare en drøy uke siden mottok «Bendiksenprisen», innstiftet av bransjemannen Arne Bendiksen og utdelt av GramArt. Det gjorde at Honningbarna hundre tusen kroner rikere.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.