Terningkast 5: Rob Zombie lot Tons sprake i lys & lyd

ROB ZOMBIE: Vittig og humoristisk.

ROB ZOMBIE: Vittig og humoristisk. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Rob Zombie, som antakelig kaller seg Robert Bartleth Cummings når han stiller på foreldremøter på sine barns skole, kom og vant på Fredriksten festning sent torsdag kveld.

DEL

Amerikaneren trafikkerer i varianter av metal som tillegges betegnelser som shock, groove og industriell.

Zombie og hans medmusikanter bød på et rockshow som antakelig må ha vært det mest spektakulære så lang i Tons of Rocks historie. Inkludert gigantiske backdrop av King Kong, Frankenstein og skrekkfilmskuespilleren Bela Lugosi.

Legg til et lysshow som gjorde at festningens naboer må ha tilbrakt midnattstimen i  tussmørke på grunn av strømmangel. Rob Zombie er en førsteklasses american rocknroll-underholder, som har plukket opp bevegelser fra Alice Cooper via Aerosmiths Steven Tyler til Guns´n Roses Axl Rose. Det innebærer store doser funk, kanskje i meste laget for mer ortodokst orienterte metalfans?

Rob Zombie har bakgrunn fra bandet White Zombie, men har holdt en fremgangsrik solokarriere gående i tjue år, med platesalg på over femten millioner.

Men hr. Zombie er en mann med flere tilstøtende interesser, han har også regissert et stort antall egenskrevne filmer i skrekkfilmsjangeren, der dødninger og desslike er, skal vi si, gjengangere. For tiden er han visstnok i ferd med å utvide paletten med en film basert på livet til den legendariske komikeren Groucho Marx.

Det er heller ingen mangel på humor i Zombies sceneprat, som er stappet full av popkulturelle referanser og vittigheter.

Hva sies til tittelen på Zombies siste album, utgitt i fjor; «The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser»?

Zombie og hans gitarist, John 5 (med innlagt neonlys i gitaren), opptrådte på en opphøyet scene omkranset av provokative ord og bød på coverversjoner av Alice Coopers «School´s out» og Ramones «Blitzkrieg Bop» som markører for rockkulturell tilhørighet. Og, ja, det låt usedvanlig fett alt sammen, Zombie & hans musikere kan sakene sine.

Zombie sparket seg selv bak for å ha brukt tjue år på å komme tilbake til Norge, etter et første besøk med bandet White Zombie. Han lovet å dukke opp igjen raskt. En trussel god som gull, Rob Zombie må gjerne bli norgesvenn og æreshaldenser.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags