Til nettstedet geysir.no forteller Glans at han og en heterofil venninne bor sammen og nå venter barn.

Gleder seg

– Jeg gleder meg kjempe masse samtidig som det også er veldig skummelt. Det kommer jo til å skje en voldsom omveltning i livet mitt som jeg ikke vet helt hva innebærer før barnet er kommet, sier Glans til Halden Arbeiderblad.

Likevel føler han seg godt forberedt.

– Vi har jo planlagt dette i mange år, men samtidig så vet man jo ikke hva slags personlighet barnet får. Men alle foreldre jeg har snakket med sier at det er en fantastisk opplevelse uansett, så det gleder jeg meg til å oppleve.

Profilert koreograf

Tomas Glans er oppvokst på i Halden og startet karrieren som regissør og danser lokalt med forestillingen "Behind the Mask".

Han har har nylig hatt koreografi både på publikumssuksessen Billy Elliot på Folketeateret i Oslo, Spelet om Hellig Olav og nå sist, Are Kalvø og Ingrid Bjørnovs musikal ”Halve Kongerike” på Det norske teatret.

I sommer skal han ha regien for den nye familiemusikalen om Den hvite dame på Fredriksten festning.

Tomas Glans har ikke lagt skjul på at oppveksten som homofil i Halden til tider var vanskelig. Det var også tema for sommershowet han satt opp i Brygga kultursal i 2013.

Positive reaksjoner

Han forteller til gaysir.no at de fleste reagerer positivt på nyheten om at han skal bli pappa og blir nysgjerrige.

– Jeg har alltid ønsket å få barn, men jeg vil ikke sitte som aleneforsørger. Venninnen min og jeg har planlagt dette i fem år, og følte at tiden nå var moden, forteller Glans til geysir.no.

Glans tror ikke at samlivet med venninnen kommer til å skille seg veldig fra "normalen" bortsett fra at de har hvert sitt soverom.

– Jeg mener alle må ha lov å skape den familien de har lyst på, sier Glans.

– Trygghet og kjærlighet er viktigst

I dag sitter han i debattpanelet under Skeiv debatt på Uhørt i Torggata 11 i Oslo.

Temaet er "Bør homomiljøet jobbe for likestilling av ulike samliv og liv, eller være fornøyd med å inkluderes i heteronormen?"

Glans mener trygghet og kjærlighet er det viktigste når en skal oppdra barn.

– Den ideelle familien for meg er at foreldrene er lykkelige og glade i hverandre – ikke at de nødvendigvis har sex sammen. Man må leve det livet man ønsker, da tror jeg det vil gå bra med barna, sier han til gaysir.no.

Mange hyggelige hilsener

Glans forteller at han har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra gamle venner i Halden på nyheten om at han skal bli pappa.

– Jeg er jo en del av et miljø i Oslo hvor dette ikke oppfattes som så spesielt, men mammaen min som bor i Halden blir nok møtt med mange spørsmål og at folk blir overrasket og nysgjerrige. Folk har spurt om jeg har blitt heterofil og blitt litt rare i ansiktet, når hun forteller at hun skal bli farmor, sier Glans til Halden Arbeiderblad.

Han forteller at han har kjent venninnen som han nå skal få barn sammen med i over ti år.

To etasjer, men ett hjem

– Vi har begge hatt lyst på barn veldig lenge, men har ikke hatt en partner. Vi har krevende frilansjobber begge to og ville ikke ta på oss ansvaret for et barn alene. Nå har vi kjøpt hus sammen hvor vi har hver vår etasje, men barnet skal ha et hjem.

Glans forteller om måten han har blitt far på, fordi han ønsker å få fokus på at en familie i 2015 favner vidt.

– Jeg stilte opp og fortalte om min historie på gaysir.no, fordi jeg gjerne vil være med på å skape rom for familier som ikke følger normen. Det er viktig for meg å få fram at jeg ikke mener måten jeg gjør det på er en fasit, men at familiebegrepet kan omfatte mange forskjellige familekonstellasjoner, sier han til Halden Arbeiderblad.