I februar ble haldenseren Tomas Glans pappa til lille Hedvig.

Sammen med barnets mor, Anne Aarrestad, var de tre gjester i God morgen, Norge på TV2 mandag morgen.

Hver sin etasje

Den lille familien får ekstra oppmerksomhet på grunn av sin noe uvanlige sammensetning.

Anne er heterofil og Tomas er homofil, og de er av naturlige årsaker ikke kjærester.

De har hus og hytte og nå datteren Hedvig sammen, men bor i hver sin etasje i boligen.

De nybakte foreldrene har vært venner i 12 år og planlagt fødselen de siste seks årene.

– Vi begynte å jobbe sammen og har blitt veldig gode venner gjennom det. Vi har hatt et veldig langt perspektiv på dette for å finne ut om vi ville ta ansvaret sammen, sier han til TV2.

Begge ønsket barn

Anne Aarrestad forteller at mye jobb og lite tid til å lete etter drømmeprinsen på den hvite hesten er årsaken til at hun valgte å få barn med en venn i stedet for en kjæreste.

– Jeg har alltid tenkt at jeg skal ha barn, men har jobbet mye. Og så er det vanskelig for Tomas å få barn, og tida har gått, så da ble det som det ble, sier hun.

– Selv om vi ikke kan sammenligne en hytte med et barn, så fant vi ut under oppussing av en hytte at vi kunne samarbeide godt, forteller Tomas.

– Tomas er en knakende fin kar, en god venn og har de samme verdiene som meg. Og jeg ser allerede at han er en veldig, veldig god pappa, kommenterer Anne.

Ble unnfanget hjemme

Venneparet bor i Oslo, og de har kun fått positive tilbakemeldinger fra omgangskretsen på valget de har tatt. Mora til Tomas her i Halden har også fått hilsninger og gratulasjoner, men Glans forteller at det har kommet en del spørsmål om hvordan unnfangelsen skjedde.

Det samme spurte TV2s programleder om og som Tomas svarer, var ikke det noe problem.

– Det var veldig enkelt. Vi gjorde det hjemme, og jeg gjorde det jeg måtte gjøre og leverte det til Anne i en sprøyte. Og så gjorde hun det hun trengte å gjøre, forteller han.

– Det var så klart viktig at det var riktig periode i måneden. Du vet det med blomstene og biene. Og det gikk på første forsøk, sier Anne og titter kjærlig ned på den seks uker gamle datteren.