Fikk stipend på 25.000 kroner: – Prisen er et realt klapp på skuldra!

GLAD: Tom Ingar Eliassen setter stor pris på stipendet på 25.000 kroner.

GLAD: Tom Ingar Eliassen setter stor pris på stipendet på 25.000 kroner. Foto:

Haldenser Tom Ingar Eliassen får 25.000 kroner fra Otilie og Frithjof E. Byes minnefond. Prisen overrekkes under Kulturnatt førstkommende fredag på biblioteket.

DEL

– Jeg er veldig glad. Prisen er et realt klapp på skuldra! Det setter jeg pris på, sier en takknemlig Tom Ingar Eliassen.

– Han pekte seg ut

Halden Arbeiderblad møter 46-åringen sammen med Kristin Søhoel, som leder styret i minnefondet, og biblioteksjef Nina Ewart. Søhoel forteller det var ni søkere og mange gode søknader.

– Vi landet på Tom Ingar Eliassen. Han er lovende. Han er akkurat der. Han pekte seg ut. Det er hyggelig å kunne dele ut prisen til en som vil satse på å bli forfatter, sier Kristin Søhoel.

Lærer og forfatter

Tobarnspappaen har gitt ut to novellesamlinger. Han debuterte med «Ni favner og dypere» i 2013. Fire år senere debuterte han som dramatiker under Dramatikkfestivalen, og i år ga han ut novellesamlingen «Jeg har hørt det er fint der» på Cappelen.

– Jeg har hørt man ikke blir rik av å skrive bøker?

Eliassen ler godt: – Det kan jeg skrive under på. Derfor er det ekstra hyggelig med oppmerksomhet. Smale noveller og lyrikk er ikke det som får mest oppmerksomhet.

Tom Ingar Eliassen jobber som lærer i 80 prosent stilling. En dag i uka skriver han. Han er disiplinert. Lyrikk og poesi uttrykker han at han har i hjertet sitt. Det er det som er grunnfjellet.

FÅR STIPEND: Tom Ingar Eliassen sammen med Nina Ewart (tv) og Kristin Søhoel.

FÅR STIPEND: Tom Ingar Eliassen sammen med Nina Ewart (tv) og Kristin Søhoel. Foto:

– Skrive mer

– Målet ditt?

– Å kunne skrive mer, bruke enda mer tid til skrivingen. Jeg har lyst til å rendyrke novellene en stund til, svarer han og forteller at hans første møte med poesien var på slutten av videregående skole. Og da med Lars Saabye Christensens bok «Beatles». Da ble han hektet.

Før det gikk det mye i Bob Dyland og Bruce Springsteen.

– Jeg jobber med en novellesamling nå og ser for meg at den blir ferdig i løpet av et til halvannet års tid.

Blir en markering

Under Kulturnatt på biblioteket blir det en markering i anledning prisutdelingen.

– Det blir veldig hyggelig å ha en slik ramme. Vi har aldri hatt en prisutdeling før, sier Nina Ewart i anledning at det er Kulturnatt for 11. gang til fredag.

Dette er minnefondet

Otilie og Frithjof E. Byes minnefond er til beste for lovende forfattere eller billedkunstnere i Halden og Aremark. Fondet ble opprettet i 2003.

Fondets formål er å yte økonomisk støtte til forfattere og billedkunstnere i Halden og Aremark samt å virke for at Frithjof E. Byes forfatterskap blir holdt levende i framtida i Halden og Aremark og blant forfattere og billedkunstnere gjennom tildeling av midler til formål som støtter opp under dette.

Styret består av Kristin Søhoel (leder), Lena Karlsen og Ola Narten Svendsen.

Disse har fått

Tidligere tildelinger:

2009: Vilde Heggem og Elise Jaren.

2011: Stein Andersen.

2013: Silvia Henriksdottir og Sissel Margrethe Børke.

2016: Demian Vitanza.

2018: Tom Ingar Eliassen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags