Det er ikke sikkert toget ditt går i helga

STREIKER: Lokfører i NSB Eirik Larson står streikevakt på Oslo S fredag. Det er streik blant medlemmer i Norsk Lokomotivmannsforbund noe som i hovedsak medfører at mange lokaltog på Østlandet er innstilt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

STREIKER: Lokfører i NSB Eirik Larson står streikevakt på Oslo S fredag. Det er streik blant medlemmer i Norsk Lokomotivmannsforbund noe som i hovedsak medfører at mange lokaltog på Østlandet er innstilt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

På lørdag trappes streiken opp blant lokførerne.

DEL

Norsk Lokomotivmannsforbund har varslet en opptrapping av streiken og tar ut ytterlige 42 lokomotivførere fra og med lørdag. Dette får først og fremst innvirkning for NSBs kunder på Østfoldbanen.

Det melder NSB og NTB.

Uenige om opplæringskrav

Lokomotivførerstreiken har pågått siden torsdag 29. september, og ved streikens begynnelse tok Norsk Lokomotivmannsforbund ut 66 medlemmer i streik i NSB Persontog

– Jeg er lei meg for de store konsekvensene dette påfører kundene våre, sier konsernsjef i NSB, Geir Isaksen.

Striden står om hvilke krav som skal stilles til lokførernes opplæring. Lokførerne vil ha dagens krav inn i tariffavtalen, mens NSB vil avvente myndighetenes krav.

Til sammen er 118 lokførere i streik fra lørdag: 33 i Moss, 29 i Ski, 28 i Lillestrøm, 19 i Oslo, 7 i Bergen, 1 i Trondheim og 1 i Kristiansand.

Rammer noen regiontog

Konsekvensen av opptrappingen vil være følgende innstillinger fra fredag 7. oktober klokken 23:00:

  • Alle lokaltog på Østfoldbanen fra L2 Ski, L21 Moss og L22 Mysen.
  • Noen av R20 regiontogene til/fra Halden. R20 togene, som ikke blir innstilt, vil kjøre direkte mellom Oslo S og Rygge. Det blir altså ikke på- og avstigning på stasjoner mellom Oslo og Rygge i begge retninger.
  • Noen av togene mellom Oslo og Bergen samt togene på Vossebanen og i Arnalokalen

Kunder bes søke opp sitt tog på nsb.no eller NSB appen for å finne informasjon om sin reise. Det legges ikke ut lister over berørte togavganger på nsb.no, fordi listene endres for hver dag.

NSB beklager ulemper

Streiken er en lovlig aksjon, og NSB kan derfor ikke sette opp alternativ transport for tog som rammes av streiken. Forsinkelser og utgifter til annen transport, som følge av streik, gir ikke grunnlag for erstatning (Transportvilkår §7F).

Få refusjon av ubenyttede billetter til innstilte avganger ved å henvende deg til hjelp@nsb.no (oppgi referansenummer eller legg ved kopi av billetten), ring 815 00 888 eller kontakt betjente stasjoner.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken