Anleggsarbeidene startet samme dag som den store VG-lista konserten på Rådhusplassen, men NSB meldte at de ikke hadde mulighet til å sette opp ekstra kapasitet i den forbindelse.

Fornyelse og vedlikehold på jernbanen fører til hektisk anleggsvirksomhet på og rundt Oslo S de seks kommende ukene. Bane NORs arbeider er omfattende og de må jobbe sammenhengende fra 24. juni – til og med 6. august. Dette får store konsekvenser for togtrafikken på Østlandet. NSB tør ikke å garantere at det ikke blir koas, men lover å gjøre sitt beste for å informere i god tid og planlegge for god gjennomføring.

Alle togpendlere må i den samme perioden benytte buss og T-bane for å komme seg til hovedstaden. Det samme vil selvfølgelig gjelde på vei hjem igjen.

Se utfyllende informasjon fra NSB her (Ekstern link)

NSB-billetter fungerer på bussen

Det vil i hele perioden være stengt for tog mellom Oslo S–Ås og Oslo S–Mysen.

Reisende som benytter seg av tog fra stasjonene fra Kolbotn og inn mot Oslo S må benytte seg av Ruters busstilbud til og fra Oslo. Alt av NSBs billetter skal fungere som godkjent billett også på Ruters busser på samme strekningen.

For dem som skal til stasjoner fra og med Solbråtan og til og med Ski stasjon, skal benytte T-bane fra Jernbanetorget til Brynseng og buss videre ut mot Ski. Det motsatte vil bli tilfelle når du skal innover mot hovedstaden.

Les også: Stappfulle tog og kaos for pendlerne

Busser går 20 minutter tidligere

For reisende med lokaltoget til Oslo vil det gå tog til Ås, deretter blir det buss resten av veien inn til hovedstaden med stopp på Tollbukaia.

På vei hjem til Moss skal det kjøres buss hele veien. Bussen kjører direkte til Ås før den drar videre mot Moss.

Reisende med regiontoget til Oslo må ta tog til Vestby stasjon hvor det vil gå busser videre inn til Oslo.

Regiontoget som går til Halden/Gøteborg blir byttet ut med buss fra Oslo S spor 19 til Vestby stasjon, hvor det blir overgang til tog.

Bussen går 20 minutter tidligere enn togets opprinnelige avgangstid. Tidene som kommer opp ved rutesøk er oppdatert med bussenes avgangstider.

Sjekk reiseplanleggeren

– Det viktigste jeg vil formidle til våre kunder er at de må sjekke reiseplanleggeren på vår nettside. Der vil de få en oversikt over når bussene går til enhver tid, sier rådgiver for alternativ reise i NSB, Erling Løkken, til Østlandets Blad.

I tillegg til buss for tog, er det også innført sommerruter på Østfoldbanen. Enkelte rushtidstog er tatt ut for en periode. I reiseplanleggeren skal dette komme klart frem.

Pendlerparkeringen stenger i fellesferien

– Våre kunder som skal fra Ski til Oslo, kan benytte seg av såkalte pendelbusser. Dette er busser som går kontinuerlig, både fra Ski- og Brynseng stasjon. De har avganger hvert fem til tiende minutt fra disse stasjonene, sier Løkken.

Det er mange som benytter seg av pendlerparkeringen på Tusenfryd. Dette er et samarbeid mellom Statens vegvesen og Ruter. Parkeringsplassen har en kapasitet på 500 biler. Nå som Tusenfryd-sesongen er i gang, er kapasiteten halvert. Når fellesferien setter inn vil busstilbudet fra Tusenfryd forsvinne for en periode. Helt konkret betyr dette at pendlerparkeringen ved Tusenfryd holder stengt mellom 3. juli og 6. august. Alternativ parkering er ved Vinterbrosenteret, merket innfartsparkering.

Buss for tog på Østfoldbanen sommeren 2017

Perioder og strekninger som berøres:
Uke 26 – 31: Stengt Oslo S – ÅS og Oslo S – Mysen
Uke 26 – 30: Redusert kapasitet Skøyen-Oslo S – Bryn - Lillestrøm
Uke 31:         Stengt Oslo S – Grefsen
Uke 31:         Ytterligere redusert kapasitet Oslo S – Lillestrøm
Uke 31:         Helgen 5. og 6. august stenges Oslo S for all togtrafikk

Vær også oppmerksom på at Spikkestadbanen er stengt mellom Spikkestad og Asker i perioden 01. juli til og med 16. august. NSB kjører buss på strekningen.

Fra uke 27 - 32 arbeider også Statens Vegvesen i Svartdals- og Ekebergtunnelen. Se SVVs nettsider for mer informasjon.

NSB setter opp alternative reisetilbud fordelt på T-bane, busstilbud fra NSB, samt Ruters ordinære busstilbud. Vi henviser også til andre tog som kjører.

Østfoldbanen:


24.06 til og med 06.08 - stengt på Østfoldbanen retning Ski, Moss, Mysen og Halden

Reisende fra Nordstrand til og med Kolbotn, L2: Bruk Ruters busstilbud. 

Reisende fra Solbråtan til og med Ski, L2:
T-bane til Brynseng og buss videre til stasjonene mellom Solbråtan og Ski.

Reisende til Ski:
Benytt t-bane fra Jernbanetorget til Brynseng og buss videre.

Reisende med L21 til Moss:
Buss Oslo S – Moss
Bussen kjører direkte til Ås. Reisende til Holmlia og Ski benytter tilbud for L2 (se over)

Reisende med L22 til Mysen:
Buss Oslo S – Mysen
Bussen kjører direkte til Kråkstad. Reisende til Kolbotn og Ski benytter tilbud for L2 (se over)

Reisende med R20 til Halden/Gøteborg:
Buss Oslo S – Vestby med overgang til tog. Merk at bussen går 20 min. tidligere enn togets opprinnelige avgangstid. Tidene som kommer opp ved rutesøk er oppdatert med bussenes avgangstider.