Butikkjede overtar lokalene til PM i Tista senter

BLIR OVERTATT: Zavanna overtar en rekke PM-butikker, inkludert denne på Romerike.

BLIR OVERTATT: Zavanna overtar en rekke PM-butikker, inkludert denne på Romerike. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Overtar 13 butikker fra kjeden som ble lagt ned 1. desember. En av butikkene er den som holder på Tista senter.

DEL

[Nettavisen] – Dette er gode butikker med gode beliggenheter, så dette er en spennende mulighet for oss.  De nye butikkene utfyller godt de vi har godt fra før, sier daglig leder Knut Kråkenes i Retail Management AS i Ski, driftsselskapet bak kleskjeden Zavanna.

Motekjeden PM gikk konkurs i høst og dørene hos kjedens 50 butikker stengte ved utgangen av forrige måned. Selv etter flere måneders arbeid. klarte de ikke å finne en eier som kunne ta over hele selskapet.

Nå tar altså Zavanna 13 av de 50 butikkene til PM.  Det betyr at kjeden går fra 80 til 93 butikker i Norge og befester dermed stillingen som en av Norges største motekjeder.

DISSE PM-BUTIKKENE BLIR OVERTATT AV ZAVANNA:

 • Lillestrøm
 • Lørenskog
 • Kilden, Stavanger
 • Romerikssenteret, Kløfta
 • Elverum
 • Jessheim
 • Haugesund
 • Oasen i Bergen
 • Moa-senteret, Ålesund
 • Ålesund sentrum
 • Mosseporten
 • Ski
 • Tistasenteret, Halden

Det var Østlendingen som først omtalte at Zavanna tar over 13 PM-butikker. Kjeden har imidlertid ikke kunnet gå ut med en total oversikt over alle butikkene før nå.

– Lik profil

Kråkenes mener at Zavanna har en ganske lik profil som PM, og har mye av den samme kundegruppen.

– Jeg tror PM-kundene som går til det samme hullet i veggen vil finne en butikk som ligner og vil fortsette som kunder hos oss, selv om PM nok hadde en mer voksen kundegruppe enn Zavanna, sier Kråkenes.

Han sier at Zavanna henvender seg mot voksne kvinner fra 35 år og oppover. 

– Vi har mange på mellom 45 til 50 år. PMs kunder var nok i snitt enda litt eldre, selv om vi også har en del kunder som er godt voksne, sier Kråkenes.

Zavanna vil åpne butikkene på vårparten og er nå full gang med ansettelser. Gamle ansatte ved PM er oppfordret til å søke. Til sammen mistet over 300 personer jobben da PM gikk konkurs.

– Vi vil flytte folk internt, hente folk utenfra og dessuten ansette folk fra PM. Det har vært mange gode folk der, og vi har allerede ansatt flere tidligere PM-ansatte, sier Kråkenes.

Ville ikke overta hele kjeden

Han sier at etter at det kjent at PM gikk konkurs, tok de kontakt direkte med gårdeierne for å overta butikkene. Han bedyrer at det aldri var aktuelt å overta hele PM-kjeden. 

– Nei, det ville vært for mye overlapp med butikkene vi hadde fra før, sier han, som viser til at Zavanna allerede har 80 butikker fra Mandal i sør til Alta i nord.

– Nå får vi 13 nye butikker, som er det ganske mye. Vi har ganske sprengt kapasitet det neste året, men det skal bli spennende, sier Kråkenes.

– Tøffe tak

Han understreker at også de merker at det går tungt for varehandelen for tiden, selv om Zavanna har klart seg bedre enn mange konkurrenter.

– Det er et tøft marked og tøffe tak. Det er også derfor PM gikk over ende. Men vi er godt fornøyd med Zavanna og har hatt god utvikling gjennom flere år, sier Kråkenes.

PM-butikkene som overtas befinner seg blant annet Mjøsområdet og Akershus, hvor Zavanna fram til nå har vært litt svakere representert.

PM hadde en rekke butikker i Oslo, men Zavanna valgte ikke å overta dem.

– Det er litt tilfeldig at vi er såpass svake i Oslo. Det er ikke bevisst, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags