Thor Edquist skal hospitere på skoler i Halden

VIL HA USMINKET BILDE: – Jeg håper jeg vil få et usminket bilde av situasjonen i Halden-skolen. arkivfoto: øivind kvitnes

VIL HA USMINKET BILDE: – Jeg håper jeg vil få et usminket bilde av situasjonen i Halden-skolen. arkivfoto: øivind kvitnes

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg skal rydde kalenderen den neste måneden, sier Edquist.

DEL

Han har sendt en pressemelding til lokalmedia, hvor han informerer om saken under overskriften: Ordfører på skolebenken. .

Rydder kalenderen i november

– Jeg skal den neste måneden rydde kalenderen, slik at jeg får tre hele dager ledig til å hospitere på tre forskjellige skoler i Halden. Dette for å føle på kroppen hvordan situasjonen er i skolen, snakke med ansatte, være med på kaffepausene og veddet danne meg et bilde av situasjonen i skolen, sier Edquist i pressemeldingen.

Han forteller at han også tidligere har vært en del av Haldenskolen, men som lærer.

– Hvordan oppsto ideen om å hospitere i Halden-skolen ?

– Det var rett og slett en ide jeg fikk i morges, og når man får gode ideer så er det viktig å fange dem og gjøre noe med det. Jeg snakket med rådmannen og kommunalsjefen som var enige i at dette var noe jeg burde gjøre. De tok kontakt med skoler, og det er mange som vil ha besøk, sier Edquist til Halden Arbeiderblad.

– Viktig å ikke svartmale

– Jeg har tidligere hatt mange undervisningstimer på forskjellige skoler i Halden innen temaet «ungt entreprenørskap»,timer som jeg tidligere har omtalt som de mest givende på hele året. Men nå blir det hele dager.

– Det er viktig å ikke svartmale skolen vår, for det er veldig mange flinke lærere der ute,  mange spennende prosjektersom foregår og skolen er også inne i en brytningstid mellom den «gamle» og den nye «digitale» verden, skriver Edquist i pressemeldingen.

Os, Hjortsberg og Risum

Han understreker at han allikevel tar ansattes bekymring på alvor.

– Samtidig skal vi som folkevalgte, og jeg som ordfører, være ydmyke for den virkeligheten ansatte opplever.  Derfor setter jeg meg på skolebenken i tre dager, en dag på Os skole, en på Hjortsberg og en på Risum ungdomsskole.

– Hva forventer du å få ut av hospiteringen?

– Jeg tror det kan være nyttig å oppleve hverdagen til elever og ansatte på kroppen, og jeg ønsker at lærerne skal gi meg den usminkede versjonen av Halden-skolen. Jeg snakker jo med enkelte lærere rett som det er, så jeg vet at det er knappe ressurser, slik som det er i alle sektorer i Robek-kommunen Halden, sier Edquist til HA.

Kan bli flere skoler

Ordføreren skal ha en "flue på veggen"-rolle i timer og være med i kaffepauser og friminutt.

 Datoer kommer tidlig neste uke.

– Det er allerede tre skoler som har meldt seg, og det er flere som vil jeg skal komme. Så det kan godt hende at det blir et par dager til. Det avhenger litt av at jeg får noen andre til å ta seg av avtaler jeg har allerede, sier Edquist til Halden Arbeiderblad.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags