Ordføreren: – Det er ingen tvil om at det er for trangt på Hjortsberg

ORDFØRERENS EGNE BILDETEKSTER: 
1:Spent Thor på vei til sin første skoledag i livet på Hjortsberg skole. Dette var det nærmeste jeg kom en ransel, da jeg letet etter en sådan i garasjen
2: KRL i 2. trinn under ledelse av lærer Nils Håkon Furuvarp-Grandahl
3: Datatime i et trangt datarom.

ORDFØRERENS EGNE BILDETEKSTER: 1:Spent Thor på vei til sin første skoledag i livet på Hjortsberg skole. Dette var det nærmeste jeg kom en ransel, da jeg letet etter en sådan i garasjen 2: KRL i 2. trinn under ledelse av lærer Nils Håkon Furuvarp-Grandahl 3: Datatime i et trangt datarom. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ordfører Thor Edquist har vært på skolebesøk ved Risum og Hjortsberg denne uka.

DEL

– Det er store forskjeller i Halden-skolen. Hjortsberg er nok i en særstilling i og med at det er altfor liten plass. Heldigvis er ikke det tilfelle på alle skoler i Halden, sier ordfører Thor Edquist.

Gjør en stor innsats

Han skryter av rektor, lærer og elever.

– Jeg har blitt veldig godt tatt imot. Innsatsen er det ingenting å si på. Skoleledelsen har gjort alt de kan for å finne plass på skolen og har gjort om lærerrom til undervisningsrom. Men det er for trangt for både lærere og elever. Men humøret og vilje har de. Jeg har blitt møtt med en god porsjon galgenhumor fra lærerne og blide elever, sier Edquist.

Edquist tror at trangboddheten er midlertidig og at løsningen ligger i flytting av skolegrensene.

Kommer ingen ny skole

– Administrasjonen har gjort en god jobb med å sette opp et forslag til nye skolegrenser. For selv om det er for lite plass på Hjortsberg, så er det ledig plass på Låby og på Gimle.

– Forslaget ligger ute på høring nå. I dagens økonomiske situasjon, så kan vi nok ikke bygge noen ny skole, når det er plass på naboskolene, sier han.

– Mye er for trangt og dårlig

Han beskriver forholdene ved Hjortsberg skole slik:

– Det er en del fine rom i den nye delen som er bygget, men mye av det er for trangt og dårlig. Kontrasten i forhold til nybygde Risum skole var veldig stor. Det var som to forskjellige verdener.

– De hadde også mye gammelt utstyr på Hjortsberg. Samtidig har vi ikke mer penger enn vi har. Det er vanskelig når en gjerne skulle ha gjort mye mer enn en har mulighet til.

Edquist håper at flyttingen av skolegrensene kan vedtas så fort som mulig, slik at problemet med trangboddhet forsvinner.

– Situasjonen er såpass prekær at det bør nok skje slik at det er klart til skolestart neste høst.

TRANGT: Hjortsberg skole er for trang. – Vi kan nok ikke bygge ny skole, så lenge det er plass på naboskolene Låby og Gimle, sier ordføreren.

TRANGT: Hjortsberg skole er for trang. – Vi kan nok ikke bygge ny skole, så lenge det er plass på naboskolene Låby og Gimle, sier ordføreren. Foto:

Vil gjerne besøke alle skolene

Edquist har flere skolebesøk i vente. Han skal på Folkvang på tirsdag neste uke og Os på Onsdag. Uka etter der får Tistedal skole besøk av ordføreren.

– Siden det er så store forskjeller på skolene i Halden, så kunne jeg gjerne tenkt meg å besøke dem alle for å få et helhetlig overblikk. Så det skal jeg prøve å få til, men jeg har et veldig hektisk program før jul, sier Edquist.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags