Tegn 17. mai-programmet

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Vil du lage forsiden på 17. mai-programmet i Halden? Nå får alle elever fra første til fjerde klasse sjansen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

17. mai-komiteen i Halden utlyser nå en tegnekonkurranse sammen med Halden Arbeiderblad der målet er å få så mange tegninger som dreier seg om 17. mai som mulig.

Tre premier

– De tre beste tegningene blir plukket ut av en jury, og vinneren får 1.000 kroner i premie, mens 2. og 3.-plassen får 500 kroner hver. Vinnertegningen vil også bli brukt som forside på årets 17. mai-program, sier Nils Sagstuen, Hanne Bråthen og Mette R. Karlsen i 17. mai-komiteen og ansvarlig redaktør Hans-Petter Kjøge i HA.

Tradisjoner

17. mai er tradisjoner, og programmet for dagen har ikke blitt endret mye på flere årtier. Nå kommer det altså en ny forside.

– Vi er jo litt spente på om det vekker noen reaksjoner, men synes selv ideen om å la de yngste skolebarna er god. 17. mai er jo barnas dag, og vårt mål er at alle i Halden skal få en flott nasjonaldag i den byen vi er så stolte av. Byen er pyntet til fest, og derfor ønsker vi å gi de yngste en mulighet til å delta aktivt ved å pynte 17. mai-programmet vårt, sier de.

17. mai-motiver

Tegningene bør selvsagt handle om 17. mai – slik barna oppfatter dagen.

– Vi ønsker de skal tegne hva som betyr noe for dem på nasjonaldagen, enten det er barnetoget, leker, is, korps eller flagget. De vil vi gjerne ha med i tegningen, sier de.

Bidraget skal leveres på et vanlig A4-ark, og det er fritt valg å bruke fargeblyanter, tusj eller maling. Men det er viktig å legge ved et ark med navn, alder, skole og adresse samt telefonnummeret til en voksen kontaktperson, sier de.

Frist 8. april

Tegningene må være sendt eller levert til Halden Arbeiderblad innen mandag 8. april, og de kan enten levers i HAs ekspedisjon eller postkasse. De kan også sendes til Halden Arbeiderblad, postboks 113, 1751 Halden.

Vinneren blir trukket ut av en jury bestående av 17. mai-komiteen og redaktør Hans-Petter Kjøge.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags