Gå til sidens hovedinnhold

Team Rynkeby overrakte rekordsum til Barnekreftforeningen

Artikkelen er over 3 år gammel

Team Rynkeby var fredag kveld samlet i kultursalen for å feire seg selv. I tillegg ble en sjekk på hele 7,4 millioner kroner delt ut til Barnekreftforeningen.

– Vi har satt rekord for hvert år som har gått og i år er intet unntak. I fjor samlet vi inn 5,7 millioner, men takket være en utrolig innsats blant årets deltakere økte vi enda mer i år, forteller Team Rynkeby-sjef Lars-Espen Hansen.

Samlet i kultursalen

Fredag hadde han samlet lagkapteiner fra de fem lagene som syklet fra Norge til Paris i sommer, samt andre Rynkeby-syklister og deres familie og venner til et show i Brygga kultursal.

På programmet sto blant annet premieren på filmen Team Rynkeby laget i anledning sykkelreisen til Paris i år, underholdning med blant andre Sanne Kvitnes og ikke minst overrekkelse av sjekken til Barnekreftforeningen.

– Team Rynkeby har spredd seg til resten av landet med lag i Nord-Norge, Bergen, Rogaland, Oslo og Østfold, men det var her i Halden jeg startet det hele. Derfor synes jeg det er fint å kunne samles her og invitere Barnekreftforeningen hit, sier Hansen.

– Gir meg en god følelse

Han er stolt over den summen Team Rynkeby har klart å samle inn det siste året.

– Det gir meg en veldig god følelse å kunne bidra på den måten vi gjør. For min egen del har det både vært mange oppturer, men også noen nedturer siden vi startet dette i 2013, men det gir så klart en enorm motivasjon å se at jobben vi gjør lønner seg.

Hansen forklarer at Team Rynkeby jobber etter tre prinsipper.

– For det første vil vi gjøre noe godt for andre gjennom å samle inn penger til Barnekreftforeningen. For det andre vil vi gjøre noe godt for oss selv gjennom å sykle oss i form. I tillegg vil vi gjøre dette til en sosial greie, og den lagfølelsen vi har når vi sykler til Paris er veldig viktig for Team Rynkeby, sier han.

– Team Rynkeby betyr mye for oss

Fra Barnekreftforeningen hadde Eva Widing møtt opp i salen for å motta sjekken, men også for å si noen ord om hva pengene går til. Hun kunne fortelle om en økende satsing på forskning på barnekreft.

– Nå er det 80 prosent av de barna som blir utsatt for kreft som blir helbredet. Vi gir oss ikke før vi kommer opp på 100 prosent. Derfor trenger vi midler til å forske videre på dette, forteller Widing.

– Hva betyr pengene dere får fra Team Rynkeby hvert år?

– Team Rynkeby betyr mye for oss. De har støttet oss trofast hele veien, og de bidrar til at vi kan komme videre med forskningen. De er rett og slett helt fantastiske, sier hun.

Kommentarer til denne saken