- Tåler du ikke støy, får du flytte ut i skogen

Flere misfornøyde naboer på Sommero skrev leserbrev om at de ikke ønsket at landstreffet på festningen ble gjentatt neste år. Det ble ikke nådig mottatt.

Flere misfornøyde naboer på Sommero skrev leserbrev om at de ikke ønsket at landstreffet på festningen ble gjentatt neste år. Det ble ikke nådig mottatt. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Flere misfornøyde naboer på Sommero skrev leserbrev om at de ikke ønsket at landstreffet på festningen ble gjentatt neste år. Det ble ikke nådig mottatt.

DEL

"Vi bor på Sommerro og fikk ødelagt nattesøvnen to netter på rad. Med turnusarbeid gjennom påsken i tillegg, var ikke dette russetreffet noe vi ønsker å få gjentatt.", sto det blant annet i HAs Fritt Ord spalte onsdag.

Les leserbrevet i sin helhet her: Fikk nattesøvnen ødelagt av russetreff

Les også: - Russetreffet over all forventning

På facebook strømmet kommentarene inn og meningene var delte,men flertallet var ikke nådige til nabokritikken.

Les noen av kommentarene her:

Jørn H Hansen: Bor ennå nærmere en dem på sommero, og jeg hadde ikke noe problem, la meg tidlig og oppe tidlig. Bare positivt og si om det. Velkommen tilbake neste år

Vigdis Johansen: Litt støy en sjelden gang bør man tåle enten det er russetreff eller rockekonsert. Ellers så bør man kanskje vurdere å flytte ut på landet?

Lars-Erik Torp: Jeg syntes det er positivt for Halden hvis dette blir fast tradisjon. Kiwi har hatt god omsetning og hotellene her i byen har vært fullbooket og russen har vært veldig hyggelige og oppført seg pent. 2 dager i året klarer de fleste, men det er alltid noen som må klage desverre.

Tina Lyng Christensen: Og alle dere voksne som klager på russen/ungdommen, har dere glemt at dere har vært unge en gang dere og? Bare fordi dere har blitt voksne og har miserable liv så trenger dere ikke å kjefte på ungdommen som har det gøy. De fleste har sett frem til russefeiringa helt siden de var barn. Syns det er litt ræva av dere å få ungdommen til å få dårlig samvittighet for å ha det kjempegøy i russetida som skjer en gang i livet

Andreas Gangstad: Er ikke snakk om bare 2 dager i året. For det er ganske mange andre konserter også. Og konserter er greit nok, for det gir seg tidlig og er for det meste god musikk. Russetreff er ræva musikk og bråk. Russefeiringen i seg selv burde vært avsluttet.

Malin Nordgård: Er to dager i året d må mann vel tåle!!

Grete Ingerø: Ingen her som bor så nær kanskje ? Men koselig med konserter og at det skjer ting på festningen Enig med Andreas Gangstad at russefeiringen har eskalert og har utspilt sin rolle. Se på vårt naboland Sverige, der tar de studenten, er pent kledd og har en fin feiring med familie og venner. De tar sikkert en fest også, men ikke til sjenanse på samme nivå. Her i landet tar den helt av med fyll og fest før eksamen er avlagt, og de har mange år igjen før de har en utdannelse

Cathrine Antonsen: Selv om Sverige feirer studenten skal vel ikke det ha noe å si for hvordan det skal feires i Norge? Russ har blitt en tradisjon og la nå det få stå. Greit at det kanskje har gått litt langt, men det er fortsatt noe alle ungdommer gleder seg til! Jeg er russ i år, og jeg var på landstreffet på festningen, og jeg skulle så gjerne kunne dratt på det neste år også! Det var helt utrolig gøy og dem hadde stelt istand alt så utrolig bra. Jeg bor også nærme festningen, men gidder ikke å klage for noen få dager. Det er ikke ofte det skjer noe så stort i lille Halden, så la vær. Slutt å klag og vær litt glad på andres vegne for en gang skyld.

Kristian Sønningdal: Når noen jobber turnus og det er helt umulig å få sove pga det dundrer i veggene så må det få være lov å si ifra om det uten at den der "slutt å klag, bare to dager i året, flytt et annet sted" Jeg hørte personlig ingenting her jeg satt nede i sentrum men jeg skjønner godt at noen har lyst til å si ifra. Det er sikkert mulig å få til dette slik at alle blir glade.

Linda Suther Wastvedt: Man klager på at det ikke skjer noe i halden også klager når det skjer noe å. Blir folk fornøyd noen gang.

Tina Lyng Christensen: Du sier jo nå at det bare er to dager i året som plager deg?? Får flytte lenger unna festningen da se

Cathrine Nyberg: Jaja. Noen måtte klage !! Det er hele 2 dager hvert eneste året.

Thony A. Helseth: Blablabla..uansett irriterende med bråk når du har små barn som skal sove..dere som ikke har det og har kommentert positivt her..spis en bolle! Og dere som insisterer på at alle har vært unge og at folk kan flytte på landet..Halden er i ødemarka og bråk er alltid irriterende når du skal sove uansett hvor mye du en gang har festet sjæl! Bra med happenings i Halden..men ser for meg at landstreff for bunadsentusiaster hadde vært mer behagelig.

Sheila Margaret Fladeby: Alltid er det noen som klager ! Synes det er bra at Festningen blir brukt til ulike ting....

Patrick Møller: Det er godt vi har noe å klage på! xD..

Ingjerd Buer Løvås: Her på Risum funka det fint med ørepropper. Ikke holdt de på så langt utover natta heller. De fleste ungdommene hadde det sikkert kjempegøy:-)

Mona Stenberg Thoresen: Jeg klager ikke på russen men på arrangøren. Dundrende bass til kl 02 om natten, er ikke ok!!! Og skulle på jobb alle dagene kl 07 om morgenen etter 4 timers søvn er ikke ok. Selv med ørepropper gikk bassen igjennom. Så JA til arrangementer på festningen men d finnes grenser!!!

Arild Roger Andersen: Bor ved Risum ungdomsskole og hørte musikken godt, men synes det er helt topp at russen kan ha treff på Fredriksten festning.

Therese Bråthen: Om det er så ille å bo her fordi det støyer fra festningen, så får man flytte da. Er roligere i skogen. Selv bor vi på toppen på Øberg og hørte musikken og bassen veldig godt, men det tåler vi helt fint.

Flott med ulike arrangement på festningen synes jeg.

Torstein Danielsen: Syns personlig det er veldig bra at vi kan få slike arangementer til Halden. Selv om vi også hørte bassen godt helt opp på Aspedammen. Men alt i alt et flott arangement, og muligheter for halden å få litt cash i kassa

Tommy Karlsen: Hvordan skal dette gå da Tons Of Rock dundrer løs fra samma plass..Endelig skjer det noe sier jeg bare. Vi hadde heller ikke noe problem med nattesøvnen. Og vi bor på harekas. Velkommen igjen

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken