Takker for all hjelp

FIKK PASS: Familien til islamisten undrer seg over hvordan han kunne få pass når Politiets Sikkerhetstjeneste var klar over hans kobling til Profetens Ummah. Samtidig roser de det offentlige støtteapparatet.

FIKK PASS: Familien til islamisten undrer seg over hvordan han kunne få pass når Politiets Sikkerhetstjeneste var klar over hans kobling til Profetens Ummah. Samtidig roser de det offentlige støtteapparatet. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Familien til islamisten takker hjelpeapparatet, men undrer seg over hvordan gutten kunne få pass.

DEL

Familien til den radikale islamisten forteller at PST (Politiets sikkerhetstjeneste) har vært inne i bildet siden tidlig i sommer.

Samtidig fikk gutten pass i august, til tross for at PST var oppmerksomme på han.

– Jeg ringte politiet da han sa opp leiligheten sin. Likevel fikk han pass i slutten av august. Det synes vi er merkverdig. Noen burde tatt fra han passet, mener guttens mor.

Vurdert å reise etter

Deres største håp er at han kommer hjem.

– Samtidig vet vi at også det vil bli vanskelig. Da vil han bli sett på som en trussel for Norges sikkerhet. Det har vi jo lest i avisene, sier de.

Familien har også vurdert å reise til Syria for å lete etter han, men har kommet til at det kan gjøre vondt verre. De håper at han i stedet får med seg det HA skriver, og at han tar kontakt.

– Politiet har fortalt oss at de som reiser ofte er nysgjerrige og følger med på det som skjer hjemme. De lurer for eksempel ofte på om det blir skrevet noe om dem. Så vi tror han får lese dette, sier de.

Tatt hånd om

De to yngste søsknene bor fortsatt hjemme og går på skole i Halden. Skolene er varslet om den spesielle situasjonen.

– Vi er glade for at de to har støtteapparat både i form av helsesøstertjeneste og BUP på skolene sine, sier mora og de to eldre søstrene.

De er for øvrig fulle av lovord om det offentlige støtteapparatet.

Godt sikkerhetsnett

– Dette skjedde jo på en lørdag. Jeg tok kontakt med Yousef Bartho Assidiq som jobber med slike saker i noe som heter Minotenk. Han tok fatt i dette umiddelbart, og allerede på mandag hadde vi det første møtet på Familiens Hus. Det var et helt langbord fullt av mennesker, forteller de.

Det betydde mye for familien i den vanskelige situasjonen de befant seg i.

– Systemet virket, og vi falt i hvert fall ikke gjennom sikkerhetsnettet da.

Det opplevdes godt i den situasjonen de var i.

De trekker spesielt fram Assidiq og Karin Oraug fra Halden kommune. Politiet har også vært forståelsesfulle, og familien er glade for kontakten de har med det lokale politiet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags