– Det er en idé jeg fikk for noen dager siden. Jeg ville få til en konkurranse på taggeveggen. Det er et arrangement etter innfallsmetoden, forklarer ordfører Thor Edquist.

Videre tok han kontakt med den tidligere Stockholm-taggeren Dennis Karlsson, som også var pådriver for den lovlige grafittiveggen, for å spørre om han ville være jurymedlem.

Bidraget må dokumenteres

– De som lager noe nytt på veggen, må ta bilde av det de har laget, og maile det til ka@ha-halden.no, forklarer ordføreren videre. Han legger trykk på "må", og fortsetter: – Det kan komme noen rett etterpå og male over ditt bidrag, så man må ta bilde og sende inn.

– En jury vil avgjøre hvilket bilde som er best, sier ordføreren. – På Haldendagen, 11. juni, skal vi ha en lift opp på veggen, så vinneren kan male et bilde høyere opp. Det er førstepremien, forklarer han videre. Det er Pensjonskassa som eier bygget, og de kommer også til å stå for liften.

– Da blir det ikke ødelagt, vinnerbildet blir værende en stund. Det blir kult, svarer Karlsson, og legger til at deltagere må finansiere farge til grafitti selv.

Juryen kommer til å bestå av ordføreren selv, Dennis Karlsson, én person fra ungdomsrådet, én fra kulturavdelinga i kommunen og undertegnede.

Vinneren blir kåret fredag 10. juni, noe som betyr at det er i underkant tre uker til siste frist.

Blitt mindre tagging rundt i byen

Ordføreren forklarer at han har tenkt på å lage konkurranse før, men at bestemmelsen kom nå.

– Det har blitt så stor aktivitet på denne veggen, og det er flott! Det har blitt mye mindre tagging ellers i byen, etter vi begynte å bruke denne veggen her, forklarer Edquist videre.

– Det skaper et godt miljø

Det store bildet midt på veggen er det Dennis Karlsson som har stått for.

– Jeg lagde den før 17. mai. Jeg tenkte at det måtte være noe med tilknytning til grunnlovsdagen, så da kom jeg på "Enige og tro til Dovre faller", Eidsvoll-eden, forklarer Karlsson, som går under kunstnernavnet "Creizer".

Han har vært den store pådriveren for et lovlig sted å skape grafitti i Halden.

– Veggen ble til og med mye større enn jeg hadde tenkt, så jeg er veldig glad for det, fortsetter han.

Creizer kan ofte ses ved grafittiveggen.

– Jeg har laget forskjellige saker, og truffet på mange yngre som også synes det er morsomt. Det kommer alltid fram folk når man står her, både yngre, eldre og folk i alle mulige aldre titter, snakker og spør. Det er mange som synes dette er morsomt, og det skaper et godt miljø, forklarer han videre. – Det er ingen som har vært negative.

Klar for demonstasjon

Dennis Creizer Karlsson er klar for demonstasjon for nybegynnere, entusiaster og erfarne ved grafittiveggen lørdag 28. mai klokka 10.

– Er det bra vær, så står jeg her sånn at de som vil lære kan komme å få tips, se på og snakke, sier Karlsson