Han har sittet i varetekt siden pågripelsen tirsdag ettermiddag.

Det hele startet med at Øivind Strøm mandag malte over et stykke graffiti på skateparken som han mente var ren hasj-reklame.

Dagen etter overmalingen hadde taggeren vært på ferde igjen. Men Strøm ga seg ikke og stilte med malingskosten enda en gang.

 

Saken fikk mye oppmerksomhet både i sosiale medier og lokalmedia. Så da taggeren dukket opp på nytt ved 17-tiden og nok en gang var framme med sprayboksen, fikk Strøm beskjed fra vitner på stedet.

– Jeg hev meg i bilen og ringte politiet med en gang. Da jeg kom til skateparken var det flere som snakket med taggeren. Politiet kom da jeg var på vei bort til ham. Politiet hev seg over gjerdet, sprang og fikk tatt han. Nå er jeg veldig glad og lettet. Politiet reagerte kjapt, uttalte Øivind Strøm til HA tirsdag.

Har video av taggingen

Politiførstebetjent Vidar Andersen forteller til HA onsdag at taggeren sitter i avhør.

– Han ble jo tatt mer eller mindre på fersk gjerning, så dette burde være en grei sak. Vi har sikret spor og bevis, blant annet en video av selve handlingen. Mannen er maskert i videoen, men vi har klare indikasjoner på at det er han vi har pågrepet som sto bak.

Ifølge vitner på stedet forsøkte taggeren å motsette seg arrest, men ifølge Andersen er han ikke siktet for dette på nåværende tidspunkt.