Har sendt blodprøver med taxi og posten til Oslo - nå blir det slutt

TAXI: Til nå har Sykehuset Østfold sendt blodprøver og andre viktige papirer med posten og taxi til Oslo universitetssykehus. Fra januar av skal de gjøre denne jobben selv.

TAXI: Til nå har Sykehuset Østfold sendt blodprøver og andre viktige papirer med posten og taxi til Oslo universitetssykehus. Fra januar av skal de gjøre denne jobben selv. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det har tatt opp til seks timer å sende viktige prøver til Oslo. Nå skal sykehuset ta seg av denne jobben selv.

DEL

(Moss Avis) Fra januar av skal Sykehuset Østfold selv ta på seg jobben med å frakte pasientenes henvisninger og blod- og vevsprøver til Oslo universitetssykehus (OUS).

Per i dag sendes dette til Oslo med posten og bruk av taxi.

- Vi opplever at postgangen har tatt noe lang tid. Det har tatt opp til seks timer å få sendt over prøver og post, som har gitt konsekvenser i forhold til pasientbehandlingen, sier innkjøp- og logistikksjef Glenn Løvli Fredriksen.

Han forteller at sykehuset har brukt taxi i hastetilfeller, og at det vil kunne skje igjen i enkelte tilfeller.

- Det er helt naturlig når man har et hastebehov på et tidspunkt der vi ikke har transport selv, sier Fredriksen.

Nå vil de nye transportendringene trolig redusere transporttiden fra sykehuset på Kalnes og i Moss, til Oslo.

Les også: – Vær så snill, møt opp til sykehus-timen!

Usikkert?

- Hva har taxiregningene kommet på for en tur til Oslo med blodprøve i baksetet?

- Det husker jeg ikke helt på stående fot, men det kommer fort opp i en tusenlapp, svarer han.

REDUSERE: Innkjøp- og logistikksjef ved Sykehuset Østfold er glad for at sykehuset selv skal ta ansvar for å frakte viktig post og dokumenter. Han tror det vil redusere transporttiden.

REDUSERE: Innkjøp- og logistikksjef ved Sykehuset Østfold er glad for at sykehuset selv skal ta ansvar for å frakte viktig post og dokumenter. Han tror det vil redusere transporttiden. Foto:

- Har det vært en usikker måte å sende dette med taxi og per post?

- Vi har en avtale med transportører hvor kravene til transport er klargjort. Intern kontroll over hele logistikksløyfen vil gi økt kvalitet. Det er samme som når man skal sende et brev med posten privat; det er en trygghet å bruke posten, men det er noe annet om man går med brevet selv, sier logistikksjefen.

I tillegg til prøver og henvisninger skal også all post og dokumenter fraktes av sykehuset selv til hovedstaden.

- Vi får stadig etterlysninger etter dokumenter vi har sendt som OUS ikke har mottatt. Dermed bruker vi ressurser på å sjekke det opp, og finner kanskje ut at det er sendt, men det etterlyses fordi det tar tid med posten, sier Ann Elisabeth Rønneberg til sykehusets nettside.

Hun leder dokumentasjonssenteret i sykehuset, en avdeling som blant annet har ansvar inn- og utgående post, samt journalarkiv.

Les også: Pasient skryter over Moss legevakt: – Behandling i «verdensklasse»

Skal innom Moss

Den nye transportruten starter opp 2. januar 2018, og vil gå fra sykehuset på Kalnes til Oslo universitetssykehus alle hverdager klokken 11.30. Bilen vil også gå innom Moss for å hente laboratorieprøver som skal til analyse i Oslo.

- Hva regner dere med blir kostnadsgevinsten?

- Det kommer ikke til å koste noen ting, vi kommer til å gå omtrent i null. Vi vil samle kostnadene som har vært i de ulike avdelingene til denne organiseringen, svarar Fredriksen.

Logistikksjefen sier sykehuset skal kjøre med egne ressurser.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags