Svinesundterrassen gjenåpnes

Rana S. Aslam (tv) og Asbjørn Aakvaag skal prøve å gjenskape Svinesundterrassen.- Når du kommer inn her skal du ikke være i tvil om at du kommer til Norge, sier de.

Rana S. Aslam (tv) og Asbjørn Aakvaag skal prøve å gjenskape Svinesundterrassen.- Når du kommer inn her skal du ikke være i tvil om at du kommer til Norge, sier de. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Det pusses opp på Svinesundterrassen. Stedet skal åpne til påsken 2014.

DEL

– Vi skal prøve å gjenskape det gamle og ivareta det historiske suset, sier daglig leder Asbjørn Aakvaag i Svinesundterrassen AS og eier Rana S. Aslam.

Millioner

Rana S. Aslam har kjøpt Svinesundterrassen for 2,8 millioner kroner. Nærmere 1,5 millioner kroner skal brukes på oppussing.

Arbeidene er i gang.

– Vi satser på å åpne til påsken 2014. Vi skal holde åpent året rundt. De første par dagene vil vi tilby gratis kaffe og vaffel til alle gjester, sier Rana S. Aslam og Asbjørn Aakvaag.

De satser norsk

– Når du kommer inn her skal du ikke være i tvil om at du kommer til Norge, sier Rana S. Aslam og Asbjørn Aakvaag.

De har stor tro på prosjektet og har tatt høyde for at det kan ta tid å bygge det opp.

– I løpet av et års tid vil vi få gradvis vekst, sier de.

«Kebabsjappe»

Noen «kebabsjappe» blir dette ikke.

– Nei. Vi skal satse på norsk mat. Det blir litt over standarden til en veikro, men Svinesundterrassen blir ingen restaurant. Her skal du få god mat.

– Vi skal ansette lokale folk fra Halden. Det gjelder servitører, kokk og en driftsansvarlig. Stillingene blir annonsert. Vi kommer selv til å være med her i starten.

Rana S. Aslam og Asbjørn Aakvaag har stor tro på at de skal få liv i Svinesundterrassen igjen.

De sier de skal gjøre dette grundig og ordentlig. I første omgang åpner de en del av terrassen. Det betyr at peisestua og den største matsalen ikke åpnes med det første.

Turister og næringsliv

– Dette er porten til Norge. Det går enormt med trafikk forbi her. Vi ser mulighetene.

– Og vi har fått mange henvendelser etter at vi begynte å pusse opp her. Dette stedet har mange mennesker et forhold til. Det er helt tydelig.

Rana S. Aslam og Asbjørn Brække vil blant annet også satse på suvenirer i tillegg til god mat.

De vil dessuten etter hvert ta kontakt med Halden Turist, kommunen og næringslivet.

– Vi skal også kontakte busselskaper og turistnæringer og tilby stopp og hviletid her, sier de.

– Beliggenheten er helt fantastisk.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken