Siste, tirsdag morgen: Toget som skulle gått fra Oslo S 06.01 til Halden og toget som skulle gått fra Oslo S til Göteborg 07.01 er innstilt. Det samme toget som skulle gått fra Halden til Oslo 08.02.

NSB opplyser om at de ikke vil sette opp alternativ transport, buss for tog som er rammet av streik. Er ditt tog berørt? Sjekk selv her.

Etter det Aftenposten erfarer, vil opptrappingen i praksis innebære at NSB ikke vil kjøre lokaltog fra Moss og Ski til Oslo S. Noen avganger fra Halden til Oslo kan imidlertid bli kjørt.

– Det kan se slik ut, men det vet vi ikke ennå. Planleggingen er i full gang, og vi får svar på dette tirsdag formiddag, sier pressetalsperson Håkon Myhre i NSB.

Rundt 20.000 mennesker reiser med Østfoldbanen daglig.

I den varslede opptrappingen, som trer i kraft fra og med lørdag, blir blant annet 33 lokførere som har kontorsted i Moss tatt ut i streik. Fra før streiker 29 lokførere med kontorsted i Ski. I tillegg blir tre lokførere som er stasjonert i Oslo og seks som er stasjonert i Bergen tatt ut i streik lørdag.

Streiken i Lokomotivmannsforbundet startet torsdag etter at meklingen mellom LO Stat og Spekter, som representerer henholdsvis Norsk Lokomotivmannsforbund og NSB, brøt sammen.

Til sammen er 118 lokførere i streik fra lørdag: 33 i Moss, 29 i Ski, 28 i Lillestrøm, 19 i Oslo, 7 i Bergen, 1 i Trondheim og 1 i Kristiansand. (©NTB)