(Fredriksstad Blad)

Det er Dagbladet som med hjelp fra nettjenesten Sagt i salen har kartlagt hvor ofte de 169 representantene har tatt ordet i stortingssalen i perioden 2013–2017. De to Høyre-representantene Eirik Milde fra Halden og Bengt Morten Wenstøb fra Fredrikstad er begge å finne langt, langt ned på listen – faktisk er begge inne på oversikten over de ti som har holdt aller færrest innlegg.

Milde 43 innlegg – Andersen 1.072

Milde har vært på talerstolen 43 ganger og Wenstøb 51. Til sammenligning har den aller mest aktive på Stortingets talerstol, SVs Karin Andersen, tatt ordet 1.072 ganger (!) i samme fireårsperiode.

Les også: Eirik Milde gir seg på Stortinget

Noen mulighet til å komme mer taletrengt tilbake i neste fireårsperiode blir det heller ikke for de to Østfold-politikerne. Begge har nemlig bestemt seg for å ikke å stille til gjenvalg i høst.

Mange «likes» til Wenstøb

– Jeg har ikke fått så mange reaksjoner ennå, men det er tydelig at de øvrige på Stortinget har forståelse for valget. Jeg fikk også «likes» da jeg fortalte om avgjørelsen på Facebook. Det er jo ikke så vanlig at en stortingsrepresentant velger å trekke seg etter bare en periode, fortalte Bengt Morten Wenstøb til FB da han i fjor offentliggjorde at han ikke aktet å ta gjenvalg til Stortinget.

Representanter med langvarige sykepermisjoner er ikke med i Dagbladets oversikt.