Starter opp topp-IT-linje

Fagleder realfag Ingeborg Torgersen på Halden vgs., informatikkstudent Pernille Omberg på HiØ, utdanningsleder Thore Nilsen på Halden vgs., styreleder Lise Eastgate i Halden IT-forum og Dekan Beathe Due ved avdeling for informasjonsteknologi på HiØ gleder seg over at topp-IT-linja skal starte opp.

Fagleder realfag Ingeborg Torgersen på Halden vgs., informatikkstudent Pernille Omberg på HiØ, utdanningsleder Thore Nilsen på Halden vgs., styreleder Lise Eastgate i Halden IT-forum og Dekan Beathe Due ved avdeling for informasjonsteknologi på HiØ gleder seg over at topp-IT-linja skal starte opp. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Fra høsten starter Halden videregående skole opp en topp-IT-linje knyttet opp mot Høgskolen i Østfold og IT-bedriftene i Halden.

DEL

– Vi kommer til å tilby en ny og spennende IT-linje fra høsten 2014. Topp-IT-linja vil gi våre elever en tidsmessig utdannelse. Dessuten synes jeg vi har en forpliktelse til å gjøre det når vi er i IT-byen Halden. Det finnes ikke en slik linje i Østfold, sier utdanningsleder Thore Nilsen på Halden videregående skole.

Topp-IT-linja er todelt. Elevene kan velge mellom den mer realfag-tunge linja, IT/teknologi, hvor IT og realfag er satt sammen, eller IT/entreprenørskap/økonomi som er en linje hvor IT kombineres med entreprenørskap og økonomi.

– Topp-IT-linja er satt sammen av eksisterende fag innen læreplanene for studiespesialisering, Den gir derfor studiekompetanse og inngangsmuligheter til en rekke studier. poengterer Nilsen.

Samarbeidspartnere

Topp-IT har inngått intensjonsavtale med IT-avdelingen på Høgskolen i Østfold (HiØ) og NCE Smart hvor alle parter er innstilt på et godt og tett samarbeid. Fokus vil være å finne gode synergier mellom utdanning og næringslivet. Kompetanseoffensiven ved Østfold fylkeskommune bidro med finansiering under forstudiet til topp-IT, som ble utført i fjor.

– Vi ønsker å gi elevene ved topp-IT økt kunnskap om IT-bedriftene i Halden, og om næringa generelt, og håper det kan være med å inspirere til videre utdanning, sier styreleder i Halden IT-forum, Lise Eastgate.

En annerledes skolehverdag

God kommunikasjon mellom næringslivet, høyskolen og Halden vgs. vil gi elevene kunnskap og kompetanse som er mer næringsrettet i henhold til behov. Elevene vil få en annen type skolehverdag, hvor for eksempel en bedrift kommer og holder et foredrag om et tema, eller elever drar på besøk og får oppleve kunnskap brukt i praksis.

– Vi synes det er viktig og gøy å være med på IT-trykket som er i Halden og regionen. Vi trenger flere barn og unge med IT-kompetanse, og ser helst at dette innføres allerede fra barnehage og barneskolen. Vi skal gjøre alt vi kan for å bygge solid IT-kompetanse og bli den mest attraktive høyskolen. Med mange IT-kompetente elever på skolene håper vi på god rekruttering framover. Dette kan vi få til gjennom et godt samarbeid med næringsliv og skole, sier dekan Beathe Due ved avdeling for informasjonsteknologi på (HiØ).

– Dette er et veldig flott initiativ. Det er viktig med IT – IT er framtida. Det en fordel å ha lært det grunnleggende før man begynner på høyskolen, mener informatikkstudent Pernille Omberg på HiØ.

Interesserte elever

Flere av elevene har bestemt seg for, eller vurderer, å velge den nye linja.

– Dette er revolusjonerende nytt, kreativt og en mer teknisk fokusert linje. Det er bra at de skal samarbeide med IT-bedriftene og HiØ, mener Peter Martinus Freyborg Uran.

– Det er veldig bra. Det er viktig med IT. Det høres ut som en variert og mer interessant skolehverdag, sier Svein Konrad Kaupang.

– Kombinasjonen IT og entreprenørskap og økonomi gjør oss interessert. Vi ser det som en fordel at de samarbeider med næringslivet, sier Kristin Ravin Jakobsen og Malin Eriksson.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken