Slik blir sykkelfesten

Sykkelfest i sentrumsgatene: Slik så det ut da verdens beste kvinnesyklister dundret gjennom Haldens sentrumsgater i fjor. Nå håper arrangørene at årets Ladies Tour og Norway skal bli enda bedre og gi mer action for publikum.Arkivfoto: Mari Kristine Buckholm

Sykkelfest i sentrumsgatene: Slik så det ut da verdens beste kvinnesyklister dundret gjennom Haldens sentrumsgater i fjor. Nå håper arrangørene at årets Ladies Tour og Norway skal bli enda bedre og gi mer action for publikum.Arkivfoto: Mari Kristine Buckholm

Artikkelen er over 4 år gammel

Større. Bedre. Flere stjerner. Mer show for publikum. Neste helg er det igjen klart for Ladies Tour of Norway i Halden.

DEL

– Det Roy (Moberg) og Halden har fått til med Ladies Tour er bare helt rått. I løpet av ett år har det blitt et ritt som hele verdenseliten snakker om og gleder seg til. Det merket jeg også under La Course i Paris. Så dette arrangementet skal dere være stolte av i Halden, sier TV2s ekspertkommentator Christian Paasche til HA.

– Ta med norske flagg!

For neste helg smeller det igjen. Den andre utgaven av Ladies Tour of Norway.

– Ta med flagg, kom til byen og skap liv, oppfordrer rittdirektør Roy Moberg og rittleder Heidi Stenbock-Haakestad.

De minner om at Ladies Tour ikke bare samler absolutt alle de beste kvinnesyklistene i verden. Det er også mosjonsrittet «Jenter på tur» og eget barneritt på søndagen.

– Vi får ikke toppsyklister som Emilie Moberg uten god bredde. I barnerittet gir vi også halvparten av overskuddet til barnekreftforeningen lokalt.

Stengte sentrumsgater

Duoen forbereder også haldenserne på at veier og deler av sentrum vil bli stengt for biltrafikk, og håper på forståelse blant bilistene neste helg.

– Det blir noen stengte gater, spesielt på Sydsiden, men kun i et begrenset tidsrom, sier de.

Slik blir sykkelfesten

Her er programmet for alt som skjer under 2. utgave av Ladies Tour of Norway.

Fredag 14. august:

Showritt for proffrytterne, med start og mål i Busterudparken. I fjor startet helga med en prolog, som var en del av LToN sammenlagt. Nå er dette kun et showritt, 350 Criterium, som garantert vil by på mye action i sentrumsgatene.

Start for rittet er 18.30. En fast runde i sentrumsgatene skal kjøres i 30 minutter + fem runder. Det er pengepremier, og løpet blir også, som alle ritt i Ladies Tour 2015, vist i opptak på TV2 Sportskanalen.

Lørdag 15. august:

12.30: Jenter på tur. Et mosjonsritt for damer, som starter i Strömstad og har målgang i Halden. 50 kilometer langt.

– Dette er absolutt for alle. Vår målsetting er å skape Norges koseligste turritt. Det blir servering på toppen av alle bakker, og vi har premier til både kuleste kostyme og til siste kvinne i mål, sier Heidi, og forteller at mosjonsrittet avsluttes med «Ladies Night» i sentrum lørdag kveld.

14.00: Proffrittet starter i Strömstad. 121 kilometer. Inne i Halden blir det lokale runder.

– Disse blir lenger og mer krevende enn i fjor, sier Roy Moberg, og forteller at de lokale rundene før målgang vil gå rundt Rødsfjellet, ned stadionbakken og ut på Mølen.

– Runden kjøres fire ganger før det er målgang på Torget!

Samtidig med LToN er det også vegetarfestival på festningen, der det skal lages en natursti ned til sykkelfesten.

– Det er også konserter på Torget etter målgang for proffrittet, forteller Moberg.

Søndag 16. august:

12.00 Barneritt i Busterudparken. Alle barn kan delta.

10.00 Start for proffrittet, etappe 2 i LToN, midt på den gamle Svinesundbrua.

– Vi som bor her tenker ikke så mye over det, men start der er ganske spektakulært for rytterne fra resten av verden. Et helikopter vil også sørge for knakende gode tv-bilder.

Rittet er 114 kilometer, og løypa går først inn i Sverige mot Hälle og Krokstrand, før rytterne snur mot Norge igjen.Tilbake over Svinesund og inn til Sarpsborg, der løypa går tvers gjennom Hafslund Hovedgård. Videre derfra over Borgenhaugen, over Rokke og inn til Halden. Også her er det lokale runder i sentrum, med målgang i Busterudparken.

– Vi håper på en heftig spurt når rytterne kommer inn i gågata på Sydsiden, og skal opp over gangbrua til mål. Det kan bli en heftig seanse for publikum også, håper rittsjefene.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags