Caroline Olsen midt i flammekaoset: - Koffertene står klare

VOLDSOMT: Caroline (innfelt) tok et bilde av flammene rundt Ventura.

VOLDSOMT: Caroline (innfelt) tok et bilde av flammene rundt Ventura. Foto:

Roadracingprofil Caroline Olsen er midt i flammene som herjer i Sør-California. 27-åringen forteller til HA at hun er trygg for øyeblikket, men at koffertene står ferdig pakket.

DEL

- Det er ganske ekkelt å oppleve dette så nært mitt andre hjem, som er her i Ventura. I kveld (onsdag kveld amerikansk tid) er det meldt kraftige vinder, og da gjelder det å være på vakt, sier Caroline Olsen på telefon til HA.

En rekke internasjonale medier har det siste døgnet skrevet om flammene som herjer i Sør-California.

Mange har mistet boligen sin

Olsen forteller at brannen oppstod mandag i området ved Ventura, der Olsen bor hos mentor Jason Pridmore. Selv var de to i Monterrey for å levere en motorsykkel, men reiste kjapt hjem da de hørte om utviklingen.

- Jasons mor bor her, og han har mange kjente i området. Fire av vennene hans har mistet boligen sin, og situasjonen er jo ikke noe hyggelig.

- Brannen beveget seg kjapt mens vi kjørte hjemover, og det var et mektig syn å se fjellene i full fyr. Det brenner på en måte i to retninger, nordover og sydover fra der vi bor. Akkurat nå har det roet seg litt, sier Caroline.

Har pakket koffertene

Huset ligger i et stort boligområde uten trær og skog, og derfor føler hun seg rimelig trygg akkurat nå.

- Vi har pakket koffertene for sikkerhets skyld. Det er meldt meget kraftig vind, og det er skremmende å se hvor fort ting tar fyr og hvordan det sprer seg. Så vi ser an situasjonen, men er klare hvis noe skjer, sier Caroline Olsen.

Over 2000 brannfolk jobber knallhardt for å begrense flammene, spesielt nå før vinden er ventet å tilta mot helga.

Caroline sier at området ikke har vært utsatt for branner på lenge, og det har gjort at det er busker og kratt overalt.

- Det har nesten ikke vært nedbør heller, og da er alt knusktørt i området her. Det gjør jo at brannen sprer seg enda fortere.

- Vi krysser fingrene for at brannmannskapene får begrenset brannen mest mulig, og at det vil roe seg, sier roadraceren.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags